Σε κάθε εμφάνισή της, είτε μέσα στη Βουλή, είτε εκτός αυτής, συγκεντρώνει τα βλέμματα τόσο για τον ισχυρό της λόγο, όσο και για τον δυναμισμό με τον οποίο υπερασπίζεται αυτά που πρεσβεύει.
Μάλιστα, αυτή την πολιτική συμπεριφορά την εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο πριν λίγες ώρες, όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, της έδωσε τα «κλειδιά» του κόμματος σε μία πολύ δύσκολη στιγμή.
Το… στραπάτσο των ευρωεκλογών, είναι ακόμα νωπό για τους Ανεξάρτητους Ελληνες και η Ραχήλ Μακρή, καλείται να βγάλει το κόμμα από το αδιέξοδο με τρόπο που μόνο εκείνη γνωρίζει.
Μετά από μια καταστροφική πολιτική βραδιά των ευρωεκλογών, τα ξημερώματα της Δευτέρας, είχατε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ που σας κάλεσε στα γραφεία εκτάκτως για να σας προτείνει μια σοβαρότατη θέση στο κόμμα. Τι έγινε εκείνη τη νύχτα;
Το αποτέλεσμα των εκλογών αποδεικνύει ότι το καθεστώς που καταρρακώνει την Ελληνική κοινωνία ενοχλείται από την αγωνιστικότητα και τον κοινοβουλευτικό λόγο των ΑΝΕΛ, γι’ αυτό και έχει βάλει στόχο την ισοπέδωση του κινήματος. Δεν είναι τυχαίο πως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση γίνεται αισχρός πόλεμος εναντίον μας με αποτέλεσμα την απώλεια ποσοστών και στο μέλλον την πλήρη εξαφάνιση του κινήματος.
Επειδή, είμαστε η μόνη αυθεντική δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων της πατρίδας και των πολιτών θέλουν να μας διαλύσουν. Την βραδιά εκείνη επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια και ο Πρόεδρος μου ζήτησε να αναλάβω τον συντονισμό του συνεδρίου του κινήματος, ώστε να γίνει μια εκτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών και να συλλέξουμε τις προτάσεις της βάσης για το πώς πρέπει να κινηθούμε.
Δεχτήκατε να ηγηθείτε του συνεδρίου, λοιπόν, το οποίο πως θα διαμορφώσετε: θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, θα έχει αυστηρά μηνύματα με συγκεκριμένους παραλήπτες, πολιτικά μηνύματα, ή θα κουνήσετε σε όλους το δάχτυλο.
Το συνέδριο είναι καθαρά μια διαδικασία επικοινωνίας της βάσης με την ηγεσία του κινήματος, ώστε να λάβουμε τα μηνύματα της και μέσα από αυτά να δημιουργηθεί η περαιτέρω πολιτική φιλοσοφία και κατεύθυνση. Για τα υπόλοιπα αρμόδιος για να λάβει αποφάσεις είναι ο Πρόεδρος του κινήματος, που οφείλουμε όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου να σεβόμαστε.

Το κοινοβουλευτικό έργο είναι τόσο βαρύ, που δεν υπάρχει λεπτό για να ασχοληθώ ούτε καν με τις αθλιότητες που γράφουν κατά καιρούς παραπολιτικές στήλες. Αυτά είναι εκ του πονηρού και γνωρίζουμε όλοι ποιοι είναι οι «πονηροί» εντός και εκτός των τειχών που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο κίνημα.

Πως δεχτήκατε μια πρόταση που στην τελική μάλλον θα σας βάλει σε πολιτικές εσωτερικές κόντρες, αν κι εφόσον ο κ. Καμμένος σας έδωσε ελευθερία διαγραφών και εγγραφών στελεχών; Σας την έδωσε;

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι εντός και εκτός των τειχών αναστατώθηκαν. Σας επανέλαβα και προηγουμένως ότι τη δικαιοδοσία για οποιαδήποτε ενέργεια την έχει ο Πρόεδρος του κινήματος. Είμαστε ένα κίνημα αρχών και αξιών, το έχουμε αποδείξει και αυτό τους ενοχλεί.

Μήπως είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι του καλού και του κακού;

Αυτά αποτελούν πρακτικές των κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα. Εμείς έχουμε άλλη φιλοσοφία για την πολιτική και το έχουμε αποδείξει με την πορεία μας.

Πως πιστεύετε θα ακουστεί στους συνέδρους αυτή η απόφαση της νέας ηγεσίας;

Οι σύνεδροι είναι ελεύθεροι να διατυπώσουν τις απόψεις τους πάνω σε κάθε θέμα που αφορά τις διαδικασίες του κινήματος. Τις διαφωνίες τους μπορούν να τις εκφράσουν στη διαδικασία.

Αληθεύει ότι προτείνατε στον κ. Καμμένο να ξεκουραστεί και να φύγει διακοπές, αφήνοντας πάνω σας το πολιτικό βάρος του κόμματος;

Αληθεύει ότι πρότεινα στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. να ξεκουραστεί, καθώς το τελευταίο διάστημα περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα και κουράστηκε πολύ.

Τα υπόλοιπα είναι φανταστικά σενάρια αυτών που θέλουν το καλό του κινήματος. Έχω βαρύ φορτίο στο Κοινοβούλιο, έχουμε σοβαρότατες εξελίξεις με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μου, δεν νομίζω ότι μπορώ εκ των πραγμάτων να σηκώσω και άλλα βάρη.

Αυτά είναι λόγια ορισμένων που θέλουν να δημιουργήσουν σύγχυση στο κίνημα. Από τη μια βγάζουν φήμες για αναβάθμιση μου και από την άλλη εξαπολύουν τους γνωστούς αγνώστους για να δυσανασχετούν δημιουργώντας δυσφορία στο κίνημα και στον Πρόεδρο.

Η Πολιτική, οι ανάγκες του να είστε συνεχώς στη Βουλή, δίπλα στον ψηφοφόρο, τον πολίτη, δεν επηρεάζει την οικογενειακή σας κατάσταση;

Το καθήκον απέναντι στους πολίτες που με εξέλεξαν Βουλευτή είναι να αγωνίζομαι για τα συμφέροντα της πατρίδας μου και του Νομού Κοζάνης. Άλλοι συνάνθρωποι μας αναγκάζονται να μεταναστεύουν και να αφήνουν πίσω τις οικογένειες τους.

Πολλοί γονείς εκεί έξω αγωνιούν για το πως θα παρέχουν στα παιδία του ακόμη και το γάλα τους. είμαι εδώ για να βοηθάω τους πολίτες και θα το κάνω με κάθε κόστος.

Προλαβαίνετε να βλέπετε τον σύζυγο και τα παιδιά σας;

Δεν έχω τον ελεύθερο χρόνο που θα ήθελα να αφιερώσω, όμως πιστεύω ότι στο μέλλον τα παιδιά μου θα καταλάβουν.

Στην αγορά βγαίνετε, σουπερ μάρκετ, φούρνο. Σας αντιμετωπίζουν σαν ένα τηλεοπτικό πρόσωπο ή αμιγώς μια κυρία της πολιτικής;

Μου αρέσει πολύ να κυκλοφορώ με τον κόσμο όπως έκανα πάντα. Η επαφή μου με τον κόσμο ιδίως όταν αισθάνομαι καταβεβλημένη ψυχολογικά ή σωματικά μου κάνει καλό, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω σε αυτό το δύσκολο δρόμο που επέλεξα. Στο δρόμο της αρετής και της τόλμης.

Με αντιμετωπίζουν ως απλό άνθρωπο, συνομιλώ με τον κόσμο και συζητούμε αυτά που συμβαίνουν, ακούω τους προβληματισμούς τους, τις αγωνίες τους. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ούτε τηλεοπτικό πρόσωπο, ούτε μια κυρία της πολιτικής. Μακριά από μένα πρακτικές των στελεχών των άλλων κομμάτων που έχουν κάνει την πολιτική life style και show biz.

Όταν θέλετε να τα πείτε δεν σας κρατάει κανένας πολιτικός αντίπαλος ή συνομιλητής. Ήσασταν τόσο αυθόρμητη από παιδί;

Πάντα και για πάντα. Η ειλικρίνεια και οι καθαρές κουβέντες είναι για μένα αξίες που θα πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος στη ζωή του.

Οι δυναμικές γυναίκες φοβίζουν λίγο το αντρικό φύλο. Παρ’ όλα αυτά έχει ακουστεί πως στη Βουλή, άντρες συνάδελφοί σας, φλερτάρουν και μάλιστα ασύστολα με τις κυρίες της πολιτικής. Είστε μια από αυτές;

Οι δυναμικές γυναίκες φοβίζουν και πρέπει να φοβίζουν αυτούς και αυτές που θέλουν να περάσουν τα αρνητικά μέτρα για τον κόσμο. Όπως είπε και η Μάργκαρετ Θάτσερ, «αν θέλετε κάτι να ειπωθεί ζητήστε από έναν άντρα να το κάνει. Α θέλετε κάτι να γίνει, βάλτε μία γυναίκα». Προφανώς αυτοί είναι οι λόγοι που φοβίζουν οι δυναμικές γυναίκες.

Μετά την κόντρα σας με τον κ. Γεωργιάδη στα τηλεοπτικά πλατό το βράδυ των ευρωεκλογών, δεν πέρασαν δύο ημέρες και τα σενάρια τον θέλουν εκτός υπουργικού θώκου. Η αντιπολιτευτική σας θέση, οι απόψεις σας πιστεύετε ότι έπαιξαν ρόλο και είχαν βαρύτητα στα αυτιά του πρωθυπουργού;

Σύντομα, ο κ. Γεωργιάδης θα καταλάβει ότι ο πρωθυπουργός τον εκμεταλλεύτηκε για να περάσει τα απαράδεκτα μέτρα για την Υγεία και μετά να τον πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ως «στημένη λεμονόκουπα».

Τότε θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση εκτός κυβέρνησης αναλαμβάνοντας όλο το πολιτικό κόστος. Ξέρει τις πρακτικές του Αντώνη Σαμαρά και γνωρίζει πως ότι κάνω και λέω είναι αληθινά και ειλικρινά.

Briefingnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook