Τον δρόμο της αποχής απο δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές επέλεξαν οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης στα Σφακιά, προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα προς τρείς αποδέκτες.

Στον Δήμο Σφακίων και στην Περιφέρεια Κρήτης για την αδιαφορία που επιδεικνύουν στην υλοποίηση βασικών έργων υποδομής, όπως η προβλήτα για την ασφαλή διακίνηση των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών του φαραγγιού της Σαμαριάς, το οποίο – ως γνωστόν – καταλήγει στην Αγ.Ρουμέλη απο την νότια πλευρά.

Και επιπλέον προς την Ευρωπαική Ένωση για την αδιαφορία που δείχνει στην πιθανή καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος εαν συμβεί κάποιο ατύχημα στην επεξεργασία του χημικού οπλοστασίου της Συρίας καταμεσής της Μεσογείου.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαίου, ψήφισαν μόλις 23 απο τους 121 εγγεγραμμένους (ποσοστό αποχής 82,17%).
Επίσης στις επαναληπτικές περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαίου ψήφισαν μόλις 14 απο τους 134 εγγεγραμμένους (αποχή 89,55%) και στις ευρωεκλογές ψήφισαν 15 απο τους 135 εγγεγραμμένους (αποχή 88,89%).

Και όμως, όπως οι ίδιοι καταγγέλουν δεν φαίνεται να \”ίδρωσαν τα αυτιά των αρμοδίων\”.

Αναλυτικά στην καταγγελία τους γράφουν τα εξής:

\"\"

\”Η ψήφος διαμαρτυρίας μας στην εκλογική διαδικασία της 18ης Μαΐου (γιατί αυτό ήταν η αποχή) έπεσε στο κενό. Ούτε ο Δήμος ούτε η Περιφέρεια διέθεσαν λίγο από τον «πολύτιμο» χρόνο τους για να εξακριβώσουν εάν έχουμε δίκιο.

Δεν ακολούθησαν έστω το τυπικό της διαδικασίας. Μας απαξίωσαν για ακόμα μια φορά.

Στις εκλογές λοιπόν της 25ης Μαΐου το ποσοστό της αποχής ανήλθε στο 89,55% . (Ποσοστό που θα ήταν μεγαλύτερο αν δεν είχαν ψηφίσει με ειδικές καταστάσεις). Και αυτό σημαίνει ότι δεν δεχόμαστε άλλο την αδιαφορία, δεν πρόκειται πλέον να παραμείνουμε αδρανείς.

Δεν ψηφίσαμε για τις Περιφερειακές εκλογές γιατί η Περιφέρεια συνεχίζει να απαξιώνει ένα απο τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς στην Κρήτη, τον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς και να αντιμετωπίζει τους επισκέπτες του, ως τριτοκοσμική χώρα.

Δεν ψηφίσαμε στις Ευρωεκλογές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα. Γιατί τα νερά των θαλασσών δεν παραμένουν στάσιμα. Δεν γνωρίζουν διεθνή ύδατα. Η απειλή αφορά όλους μας και το πρόβλημα είναι πάντα η πρώτη φορά. Μετά γίνεται κακή συνήθεια. Δηλώνουμε παρών για το καλό του τόπου μας. Όποιος θεωρεί ότι η διαμαρτυρία μας είναι «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», θα πρέπει να αναθεωρήσει. Γιατί η φωνή μας ενώνεται με τις φωνές χιλιάδων Ευρωπαίων πολιτών, με τις φωνές πολιτών από όλο τον κόσμο.

Η Δημοτική Αρχή, η Περιφέρεια ακόμα και οι Ευρωβουλευτές, αν δεν απαντήσουν σε εμάς θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι γιατί, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα κληθούν να απαντήσουν σε αυτούς. Και τότε δεν θα μπορούν να δηλώσουν άγνοια.!

Οι κατοικοι της Αγιας Ρουμελης\”

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook