Ναι”, αρκεί να τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, είπαν χθες οι θεσμικοί φορείς του Ρεθύμνου στη διοίκηση της νέας ναυτικής εταιρίας που δημιουργήθηκε με την επωνυμία “Cretan Ferries”, η οποία αγωνίζεται για να επαναφέρει στο Ρέθυμνο το πλοίο “ΕΛΛΗ” στις αρχές Ιουλίου.
Η διοίκηση της “Cretan Ferries” και αυτή τη φορά ζητά από τους θεσμικούς εκπροσώπους του νομού να μπουν μπροστά στον αγώνα, με σκοπό να συγκεντρωθεί από τους πολίτες 1,5 εκατομμύριο ευρώ μέσα σε περίπου ένα μήνα από σήμερα!
Πιο αναλυτικά, μια ύστατη προσπάθεια για να επιστρέψει το πλοίο ΕΛΛΗ στο Ρέθυμνο και να δρομολογηθεί από τις αρχές Ιουλίου στη γραμμή Ρέθυμνο-Πειραιάς, κάνει τώρα η διοίκηση της ναυτιλιακής εταιρίας “Cretan Lines”, μέλη της οποίας δημιούργησαν ήδη μία νέα ναυτική εταιρία με την επωνυμία “Cretan Ferries”, η οποία όμως για να πετύχει το σκοπό της θα πρέπει και πάλι οι ρεθυμνιώτες να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
Το μεσημέρι, κατά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στην αντιπεριφέρεια ο πρόεδρος της εταιρίας Γιώργος Δούσμανης, μίλησε για τις προϋποθέσεις που τίθενται για τη λήψη ενός δανείου από την εθνική τράπεζα, ύψους 1,5 εκατομμυρίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, εάν φορείς και πολίτες αγκαλιάσουν το νέο εγχείρημα, τότε θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα να καταφέρουν να συγκεντρώσουν 1,5 εκατομμύριο ευρώ, που θα μεταφράζεται σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και κρίνεται ποσό απαραίτητο για τη χορήγηση ισόποσου δανείου από την εθνική.
Οι θεσμικοί φορείς του Ρεθύμνου αντιμετώπισαν με επιφυλακτικότητα τις τελευταίες εξελίξεις για τις οποίες δεν είχαν λάβει γνώση, όπως θα έπρεπε με το μητροπολίτη κ. Ευγένιο να τα ψάλει για τα καλά στη διοίκηση της εταιρίας.
Μετά από πολύ κουβέντα οι θεσμικοί κατέληξαν πως θα προσφέρουν και αυτή τη φορά χείρα βοηθείας στην “Cretan Ferries” μπαίνοντας μπροστάρηδες, αλλά υπό προϋποθέσεις.
Τόνισαν μάλιστα πως θεματοφύλακας των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν στην τράπεζα θα είναι ο ίδιος ο μητροπολίτης, χωρίς την υπογραφή του οποίου δεν θα μπορεί να εκταμιευθεί ούτε σέντς.
Το κόστος για την αγορά μίας μερίδας στη νέα ναυτική εταιρία ανέρχεται στα 20 ευρώ, ενώ εάν το εγχείρημα αποτύχει τα χρήματα θα επιστραφούν στους δικαιούχους τους και το όνειρο για την έλευση πλοίου στο Ρέθυμνο θα σβήσει οριστικά.
\”Νέα Τηλεόραση\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook