Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της σημερινής προπόνησης της Εθνικής και λίγο πριν το φιλικό με την Πορτογαλία,  υποστήριξε πως το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής στο Μουντιάλ με την Κολομβία είναι πολύ σημαντικό, αφού αν η Ελλάδα πάρει τη νίκη θα ανοίξει ο δρόμος της πρόκρισης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου:

-Έφτασε η ώρα της αναχώρησης. Ακολουθούν τα πρώτα φιλικά και μετά οι επίσημες υποχρεώσεις; Τι έχεις στο μυαλό σου αυτή την στιγμή;

«Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για τα επίσημα ματς που είναι σε 15 ημέρες. Τώρα πρέπει να δούμε σε ποιούς τομείς δεν είμαστε καλά ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι. Στο πρώτο φιλικό αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα και μάλιστα στην έδρα της. Πάνω από όλα είναι να δούμε τι δουλειά έχουμε κάνει μια εβδομάδα εδώ στον Αγ.Κοσμά και μετά το ματς θα δούμε αν θα είμαστε ευχαριστημένοι η αν θα πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα κάνοντας κάτι το διαφορετικό».

-Πιστεύεις ότι το πρώτο παιχνίδι με την Κολομβία είναι κλειδί;

«Ναι πιστεύω είναι πολύ σημαντικό αν κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι, έχουμε δει ότι με τέσσερις βαθμούς μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση οπότε όπως καταλαβαίνετε το ματς με την Κολομβία είναι κλειδί για την πορεία μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

-Το καλό κλίμα είναι βασικό συστατικό για την καλή πορεία της ομάδας;

«Το καλό κλίμα πάντα υπήρχε και υπάρχει και ποτέ δεν είχαμε προβλήματα, βοηθάει πολύ την ομάδα γιατί ο κάθε παίκτης νιώθει καλά με τον άλλον. Αυτό το καλό κλίμα βοηθάει πολύ και μέσα στο γήπεδο».

-Είναι εφικτός ο στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση;

«Βεβαίως και είναι εφικτός, αλλά είναι και δύσκολος ο όμιλος. Όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες ο πρώτος μπορεί να κερδίσει τον τελευταίο και το αντίθετο. Όπως είπα και πριν το πρώτο ματς είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πρέπει να πάρουμε έναν ή τρεις βαθμούς έτσι ώστε να παλέψουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια και να μην είμαστε με την πλάτη στο τοίχο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι με ήττα από την Κολομβία αποκλειστήκαμε, το λέω αυτό επειδή έχουμε δει αυτή την αντίδραση στην Ελλάδα χάνουμε ένα ματς και να λέμε οτι τελειώσαμε και αποκλειστήκαμε. Δεν είναι έτσι τα πράγματα όλα τα ματς είναι σημαντικά κι εμείς θα κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

-Έχετε στο μυαλό σας να δώσετε μια χαρά στον κόσμο που περνάει δύσκολα λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα;

«Πάντα όταν φοράμε την γαλανόλευκη κοιτάμε να προσφέρουμε να κερδίσουμε και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Έτσι βοηθάμε και τον κόσμο και την Εθνική και την πατρίδα μας. Αν καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος θα χαρεί πολύ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook