Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, θα επισκεφθεί σύντομα τη Σερβία και τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και θα μείνει και στο Κόσοβο, ανακοίνωσε το Πατριαρχείο της Μόσχας, όπως μεταδίδει το θρησκευτικό πρακτορείο ενημέρωσης (VIA).

Η Ρωσική Εκκλησία, όπως είπεο πατριάρχης Κύριλλος, εξακολουθεί "να ανησυχεί για τη θέση των ιερών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Σέρβων που ζουν στο Κόσοβο".

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ουκρανία, ο Πατριάρχης Μόσχας προσφέρθηκε για "ειρηνευτική αποστολή" της Εκκλησίας, με στόχο την εδραίωση διαλόγου "μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών".

"Η τραγωδία στην Ουκρανία- είναι δική μας τραγωδία" ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος και πρόσθεσε ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, που είναι σε κανονική ενότητα με το Πατριαρχείο Μόσχας, έχει ενορίες τόσο στο ανατολικό όσο και στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας. Η Εκκλησία δεν είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει πολιτικά συμφέροντα, πρόσθεσε.

Ο Πατριάρχης ανέφερε ότι συνεχάρη για την εκλογή του τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ενώ σύμφωνα με το VIA, η Εκκλησία είναι ο πρώτος σημαντικός ρωσικός θεσμός που αναγνώρισε τα αποτελέσματα των ουκρανικών προεδρικών εκλογών. 

newsit.gr