Παράνομη και αντισυνταγματική χαρακτήρισε την διαδικασία άρσης ασυλίας του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης υποστηρίζοντας ότι έχει παρέλθει τρίμηνο μέσα στο οποίο το κοινοβούλιο όφειλε να ολοκληρώσει την διαδικασία.
«Έχει παρέλθει το τρίμηνο και άδεια για άρση ασυλίας δεν έχει δοθεί. Είναι παράνομο να έρθουν εδώ» είπε και επικαλέστηκε απόψεις διαφόρων συνταγματολόγων επι του θέματος.
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το νομικό επιχείρημα του κ. Κασιδιάρη επιχειρεί να «τορπιλίσει» την πιθανότητα να εμφανιστούν στην Βουλή οι προφυλακισμένοι Μιχαλολιάκος, Χ. Παππάς και Γ. Λαγός και να «δώσουν» ανάλογο σόου με εκείνο που έδωσαν οι επίσης προφυλακισμένοι Γ. Γερμενής και Στ. Μπούκουρας.
Ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε ότι η Βουλή θα μπορούσε να καλέσει τον γενικό γραμματέα του κόμματος πριν τις εκλογές και ισχυρίστηκε ότι «δεν το κάνατε γιατί θα έπεφτε η κυβέρνηση με όσα θα έλεγε» κάλεσε τέλος την κυβέρνηση «να σταματήσει να μας πολεμάει με βρώμικα μέσα και να μας αντιμετωπίσει με πολιτικά επιχειρήματα».
Πάντως, κατά την διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης απέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Κασιδιάρη εξηγώντας ότι δεν υπολογίζεται το διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων κατά τις οποίες η Βουλή έμεινε κλειστή για την διεξαγωγή των εκλογών.
Υπό αυτά τα δεδομένα, την ερχόμενη Τετάρτη θα διεξαχθεί κανονικά η συζήτηση και η ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας των Ν. Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού προκειμένου να τους ασκηθούν διώξεις για παράνομη οπλοκατοχή.
Πλέον, αναμένεται μόνο η απόφαση του εισαγγελέα φυλακών για το αν θα δώσει την άδεια στους τρεις προφυλακισμένους να παραστούν και να τοποθετηθούν στην ολομέλεια. Το γεγονός όμως ότι ήδη έχει δώσει σχετική άδεια στους επίσης προφυλακισμένους Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα δημιουργεί «δεδικασμένο» και για την συγκεκριμένη περίπτωση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook