Η ακτινογραφία πραγματοποιείται συνήθως σε ασθενείς που έχουν τραυματιστεί ώστε να δουν οι γιατροί εάν κάποιο από τα οστά έχει ραγίσει.

Μερικά ατυχήματα όμως έχουν σαν αποτέλεσμα να βρεθούν πολύ πολύ παράξενα αντικείμενα στο κρανίο, το θώρακα ή το στομάχι των ασθενών!

1. Πενσυλβάνια, ΗΠΑ – Ακτινογραφία θώρακος


Αλυσοπρίονο στον αυχένα και τους ώμους ενός άνδρα 21 ετών. Ο νεαρός Τζέιμς Βάλενταϊν εργαζόταν σε ένα συνεργείο κοπής δέντρων, όταν ξαφνικά το αλυσοπρίονο του γλίστρησε από τα χέρια και καρφώθηκε στο στέρνο του.

2. Αφγανιστάν – Ακτινογραφία κρανίου


Μαχαίρι στο κρανίο ενός 10χρονου αγοριού.

3. Κίνα – Ακτινογραφία θώρακος


Οι γιατροί στην πόλη Yulin της Κίνας δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν ένα κοριτσάκι 18 μηνών να έχει καρφιά στο στομάχι του. Ο νοσηλευτής στο νοσοκομείο που βρισκόταν το κοριτσάκι δήλωσε στην αστυνομία πως βρήκε ένα πακέτο με 20 καρφιά στο κρεβάτι του κοριτσιού, όμως η μητέρα δήλωσε πως δεν ήξερε τίποτα.

4. Ακτινογραφία κρανίου – Λοστός στο κεφάλι


5. Κίνα – Ακτινογραφία κορμού


Ένας άτυχος οικοδόμος προσγειώθηκε επάνω σε αυτή τη σιδερένια βέργα έπειτα από πτώση. Παραδόξως, ο άνδρας κατάφερε να ζήσει.

6. Κίνα – Ακτινογραφία κρανίου


Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα στην Κίνα. Μια ράβδος από ατσάλι έπεσε από μεγάλο ύψος, διαπερνώντας το κρανίο ενός άνδρα.

7. Κίνα – Ακτινογραφία κρανίου


Ένας άτυχος Κινέζος περπατούσε αμέριμνος στο δρόμο όταν η μεταλλική τσιμπίδα προσγειώθηκε στο κεφάλι του. Το εργαλείο διαπέρασε το πίσω μέρος του κρανίου του και το σημείο εξόδου ήταν το μέτωπό του. Οι γιατροί δήλωσαν ότι η τσιμπίδα απείχε ελάχιστα από την αρτηρία του αυχένα. Αν η αρτηρία είχε τραυματιστεί ο άνδρας δε θα είχε επιζήσει.

8. Κίνα – Ακτινογραφία κρανίου


Η ακτινογραφία έδειξε τρία καρφιά 7 περίπου εκατοστών στο κρανίο ενός 69χρονου άνδρα. Ο ασθενής δήλωσε ότι τοποθέτησε ο ίδιος τα καρφιά.

9. Βρετανία - Ακτινογραφία κρανίου


Ένα μολύβι στη κόγχη του ματιού ενός δίχρονου κοριτσιού. Η μικρή Ρεν Μπάουελ ετοιμαζόταν να πέσει για ύπνο όταν ξαφνικά γλίστρησε και προσγειώθηκε επάνω στο μολύβι που κρατούσε. Ευτυχώς, το κοριτσάκι δεν υπέστη τραύματα στον εγκέφαλο.

10. Κίνα – Ακτινογραφία κρανίου


Η σφαίρα στο κρανίο της γυναίκας αφαιρέθηκε μετά από 48 ολόκληρα χρόνια. Η γυναίκα δήλωσε πως στην ηλικία των 14 ετών, καθώς περπατούσε σε ένα μονοπάτι, ένιωσε έναν οξύ πόνο στο δεξί κρόταφο του κεφαλιού της.

Νόμιζε πως την είχε χτυπήσει πέτρα και όταν επέστρεψε στο σπίτι οι γονείς της απλώς καθάρισαν και έδεσαν το τραύμα.

onmed.gr