Πέντε ερωτήσεις που ζητούν απάντηση θέτει ο αντιπρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, Ιπποκράτης Μανουδάκης σε επιστολή του με αποδέκτη την Κολυμβυτική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ).

Ο βασικός άξονας της επιστολής δεν είναι άλλος, από το επίμαχο θέμα της διοργάνωσης του 13ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων – Νεανίδων στα Χανιά, που έχει εγείρει σειρά ζητημάτων ως προς την επιβάρυνση της τοπικής κοινωνίας με το κόστος της διοργάνωσης.

Ο αντιπροεδρος του ΕΑΚ προχώρησε στην ακόλουθη επιστολή μετά από σχετική δημοσίευση ανακοίνωσης της ΚΟΕ στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα.

Επιστολή Ι. Μανουδάκη:

\”Εύλογες απορίες δημιουργεί η ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην έγκριτη εφημερίδα των Χανιώτικων Νέων και μόνο αυτή μπορεί να τις απαντήσει :

1) Με ποιο ακριβώς τρόπο θα αποφέρει στην τοπική κοινωνία 400.000 ευρώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεδομένου ότι είναι τριήμερης διάρκειας ;

2) Πόσα από τα χρήματα αυτά κατά την εκτίμησή της θα διοχετευθούν στην τοπική αγορά

3) Πόσα από τα χρήματα αυτά θα πάνε στην ΚΟΕ ;

4) Πόσα από τα χρήματα αυτά θα πάνε στον ΝΟΧ, ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά οι γονείς που πληρώνουν τα πάντα ;

5) Αν όντως ισχύει το παραπάνω ποσό γιατί χρειάζεται τότε η ΚΟΕ την οικονομική συμμετοχή του Δήμου Χανίων αλλά και της Περιφέρειας που την χαρακτηρίζει συμβολική; (Παρεμπιπτόντως το συμβολικό ποσό που ζητήθηκε από την Περιφέρεια είναι 30.000 € )

Φυσικά η στόχευση είναι να γίνουν οι αγώνες έστω με μηδενικό οικονομικό όφελος. Μας ενδιαφέρει το αθλητικό και παιδαγωγικό αποτέλεσμα. Η ΚΟΕ όμως δίνει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε ντόπιους ιθαγενείς . Εδώ θα είμαστε την επομένη των αγώνων για να κάνουμε όλοι τον απολογισμό μας .

Πετρέλαιο στο Εθνικό Κολυμβητήριο έβαλε το ΕΑΚ μετά την ενημέρωση που είχε από τους γονείς του ΝΟΧ και όχι από την διοίκησή του ΝΟΧ. Δεν υπήρξε εντολή από τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την παροχή πετρελαίου όπως θέλησε να το αναδείξει η επικοινωνιακή ομάδα του ΝΟΧ , με μοναδικό σκοπό την απαξίωση του καθημερινού αγώνα της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ .

Όσον αφορά τα μικροπολιτικά παιχνίδια που αναφέρει η ΚΟΕ, είναι η τελευταία που θα μπορούσε να μιλάει όταν πρωταγωνιστεί συνεχώς αρνητικά σε τηλεοπτικές εκπομπές – Δίκη του ΣΚΑϊ – αλλά και σε όλες τις αθλητικές ηλεκτρονικές σελίδες.

Το Κολυμβητήριο είναι ένας φάρος φωτός στην πόλη μας. Ανήκει σε όλους μας και όχι στην σημερινή διοίκηση του ΝΟΧ. Είμαστε υποχρεωμένοι να διορθώνουμε το στραβό και να ρίχνουμε φως στο σκοτάδι

Ιπποκράτης Μανουδάκης
Αντιπρόεδρος ΕΑΚ Χανίων\”

Η επιστολή του αντιπροέδρου του ΕΑΚ Χανίων, ήρθε μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΚΟΕ, όπως δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα \”Χανιώτικα Νέα\”

Θυμίζουμε την ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για τη φιλοξενία του 13ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων – Νεανίδων στα Χανιά (26 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2014), η Κ.Ο.Ε. επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

1. Μετά από σχετική πρόταση τοπικών παραγόντων της πόλης των Χανίων (Ν.Ο. Χανίων, κ.λπ.) η Κ.Ο.Ε. ζήτησε και της ανατέθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (CMAS) η διοργάνωση του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων – Νεανίδων στα Χανιά.

2. Οπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις όλων των αθλημάτων, έτσι και στην περίπτωσή μας, τα έξοδα διαμονής – διατροφής της διοργάνωσης στα Χανιά καλύπτονται από τις χώρες που μετέχουν στους αγώνες.

3. Σ’ ό,τι αφορά τα έξοδα της διοργάνωσης, ο μεν Δήμος Χανίων, πέραν της οργάνωσης της Τελετής Εναρξης στο παλαιό λιμάνι της πόλης στις 26 Ιουνίου, δεν θα καταβάλει ούτε ένα ευρώ για τη φιλοξενία μιας τόσο μεγάλης και σημαντικής διοργάνωσης στα Χανιά, η οποία και θα λειτουργήσει ως μοχλός διαφήμισης της πόλης στον διεθνή χώρο.

4. Η Περιφέρεια Κρήτης από την πλευρά της θα συνδράμει τη διοργάνωση με ένα συμβολικό ποσό, το οποίο και δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

5. Αυτή και μόνον αυτή, λοιπόν, είναι η οικονομική συνεισφορά των Αρχών της πόλης και της Κρήτης και επομένως δεν αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα των αναφορών που γίνονται για δήθεν επιβάρυνση των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα.

6. Σ’ ό,τι αφορά, βέβαια, τα έσοδα της συγκεκριμένης διοργάνωσης, όπως αυτά θα αποτυπωθούν στην τοπική κοινωνία των Χανίων, γίνεται εύκολα αντιληπτό για κάθε καλόπιστο πολίτη ότι θα είναι πολλαπλάσια. Υπολογίζεται μάλιστα ότι θα εισρεύσουν στην τοπική κοινωνία περίπου 400.000 ευρώ, τα οποία και θα αποτελέσουν ουσιαστική βοήθεια για τις χειμαζόμενες επιχειρήσεις των Χανίων.

7. Διαφωνεί άραγε νοήμων άνθρωπος με την παραπάνω διαπίστωση ως προς τα οφέλη που θα έχει η πόλη των Χανίων και η τοπική κοινωνία από τη φιλοξενία ενός τόσο σημαντικού αθλητικού γεγονότος;

8. Κάποιοι, δυστυχώς, για δικούς τους λόγους, τους οποίους όμως και δεν μπορούν να αιτιολογήσουν, προσπαθούν εδώ και καιρό, με αστήρικτη επιχειρηματολογία, να δημιουργήσουν πρόβλημα στη φιλοξενία του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων – Νεανίδων στην πόλη τους.

9. Τους διαβεβαιώνουμε και αυτούς ότι η διοργάνωση που έχει την τιμή να φιλοξενήσει η πόλη των Χανίων, όπως και τόσες άλλες στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία από τον χώρο των αθλημάτων μας, θα προσδώσει ιδιαίτερη αίγλη και θα αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή για την πόλη, την τοπική της κοινωνία και τον αθλητισμό της γενικότερα.

10. Θα είναι χαρά μας να έχουμε και όλους αυτούς κοντά μας στη διάρκεια του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων – Νεανίδων και να διαπιστώσουν από κοντά την αξία των λεγομένων μας, αλλά και τη σπουδαιότητα μιας τόσο σημαντικής φιλοξενίας αθλητικού γεγονότος υψηλής εμβέλειας στην πόλη τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook