Ανακοίνωση – απάντηση εξέδωσε ο εμπορικός σύλλογος Χανίων μετά την επιστολή παραίτησης της κ. Μπινιά.

Η ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου αναφέρει:

\”Περί κομματικοποιήσης, συμμετοχής, συνεργασίας και άλλων τινών…

Με θλίψη αλλά χωρίς έκπληξη, διαβάσαμε την επιστολή που συνέταξε ο γνωστός επιστολογράφος της κ.Μπινιά για να αιτιολογήσει την παραίτηση της και καταρχάς σχολιάζουμε ότι οι παραιτησεις δινονται στα συμβουλια και οχι στα ΜΜΕ.

Και μόνο αυτό δείχνει σκοπιμότητα για να δημιουργηθεί πρόβλημα στον σύλλογο.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε κομματικούς στρατούς που χρησιμοποιήσαμε για να επιτύχουμε την πλειοψηφία στην γενική συνέλευση ( 60 ψήφοι υπέρ και 25 κατά), κατηγορία που φυσικά δεν αποδεχόμαστε και θεωρούμε ότι απαξιώνει τους συναδέλφους-μέλη του εμπορικού συλλόγου- που προσήλθαν αγανακτισμένοι με όλα αυτά που έχει προκαλέσει η Κα Μπινιά και τα συν-αυτήν μέλη (νυν & πρώην) του συμβουλίου, τόσο στην εικόνα του Εμπορικού συλλόγου όσο και στην λειτουργία του.

Άλλωστε το “ανοιχτό κάλεσμα προς μέλη και μη του συλλόγου” το έκανε μέλος της ομάδας της δια του τύπου, με μοναδικό σκοπό να προκαλέσει αναστάτωση στην συνέλευση. Δυστυχώς κάποιοι δεν έμαθαν απο πέρυσι οτι οι δημοκρατικές διαδικασίες επικρατούν και πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Αλλά εδώ δεν σεβάστηκαν τις αποφάσεις των δικαστηρίων, της γενικής συνελεύσης θα σεβαστούν; Αλήθεια, τα 55 μέλη που είχαν καταψηφίσει τον διοικητικό απολογισμό πέρυσι, που ήταν? Γιατί έγιναν 25 φέτος?

Μήπως και αυτούς τους αποτρέψαμε εμείς να έρθουν? Η Κα Μπινιά και η παρέα της, κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια…διότι τα μόνα μέλη ( νυν και πρώην) του συμβουλιου που είναι επισήμως μέλη σε κόμματα, κατεβαίνουν υποψήφιοι με αυτά και μετέφεραν στο συμβούλιο αυτούσιες τις απόψεις των κομμάτων τους, δυστυχώς είναι εκείνα που μαζί με την Κα Μπινιά δημιούργησαν όλα τα προβλήματα στον σύλλογο και τον διέσυραν στα δικαστήρια, προσβάλλοντας την 108 χρόνων ιστορία του και που όταν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εναντίον του απορρίφθησαν 3 φορές -μη καταφέρνοντας να επιτύχουν άμεσα αυτό που ήθελαν- στην συνέχεια δεν προσήλθαν καν στην κανονική εκδίκαση της αγωγής που οι ίδιοι είχαν καταθέσει αποδυκνείοντας έτσι τον τυχοδιωκτισμό τους και την επιθυμία τους για πρόσκαιρα-προσωπικά οφέλη.

Όσο γι’αυτό που αναφέρεται στην επιστολή της κ.Μπινιά ότι δεν θέλει να έχει ρόλο πλέον στον σύλλογο, είμαστε αναγκασμένοι να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι ρόλο δεν είχατε ούτως η άλλως στα συμβούλια παρά τις δικές μας συνεχείς προτροπές και προσπάθειες να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι.

Ειδικότερα, στα 20 συμβούλια που κάναμε προσήλθατε στα μισά και από τα περίπου 160 θέματα που έβαλαν τα μέλη του συμβουλίου προς συζήτηση, εσείς είχατε βάλει μόνο 5 και όλα αφορούσαν μομφές προς το συμβούλιο και όχι θέματα των μελών του συλλόγου που σας ψήφισαν και τους εκπροσωπούσατε. Καθ’ολη την διάρκεια των συμβουλίων δε, εσείς κ.Μπινιά καθόσασταν ξεχωριστά από εμάς και πυκνά συχνά μας υβρίζατε με εκφράσεις ακατανόμαστες ( στις οποίες και δεν σας απαντούσαμε).

Αυτή ήταν όλη κι όλη η…προσφορά σας στον Εμπορικό σύλλογο και εάν υπάρχει κάτι για να σας ευχαριστήσουμε, είναι αυτή καθαυτή η αποχώρηση σας που θα δώσει την ευκαιρία σε ένα άλλο μέλος να εισέλθει στο συμβούλιο και να μας βοηθήσει στο μοναδικό πράγμα που μας απασχολούσε και μας απασχολεί να πράξουμε. Την βοήθεια και συνδρομή προς τους συναδέλφους και την διεκδίκηση για τα θέματα που τους απασχολούν.

Τέλος μάλλον είναι φανερό ότι δεν καταλάβατε τίποτα από το χτεσινό μήνυμα της γενικής μας συνέλευσης περί ενότητας για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα τεράστια προβλημάτα.

Λυπούμαστε πολύ για αυτό αλλά εμείς θα συνεχίσουμε. Θα συνεχίσουμε τον δύσκολο και άνισο αγώνα μας . Με σύμπνοια, ενιαία στρατηγική και υπομονή θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε -στο βαθμό που μας το επιτρέπει η θέση μας- ένα καλύτερο εμπορικό αύριο. Μόνη δύναμη μας είναι η βάση μας, δηλαδή οι συνάδελφοι. Αυτούς θα συνεχίσουμε να ακούμε και για αυτούς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε\”.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας
Ζερβουδάκης Παναγιώτης         Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook