Η Λίζα Φρίμαν όταν έχασε το γιο της, Μάθιου, ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν, διάβαζε τις επιστολές του ξανά και ξανά για να τον νιώσει κοντά της, για να ακούσει και πάλι τη φωνή του στα αυτιά της, να αισθανθεί ότι το παιδί της είναι ακόμα ζωντανό.

Ωστόσο, η λαχτάρα να τον αγκαλιάσει, να τον αγγίξει και πάλι δε μπορούσε να κοπάσει. Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι για να τον «επαναφέρει» κατά κάποιο τρόπο.

Ήταν η στιγμή που σκέφτηκε να πάρει τη στρατιωτική στολή του και να την μετατρέψει σε ένα αρκουδάκι που θα μπορούσε να σφίξει στην αγκαλιά της.

Όταν συνειδητοποίησε πως με αυτή της την κίνηση θα μπορούσε να απαλύνει τον πόνο και άλλων μητέρων ή παιδιών που έχουν χάσει τους πατεράδες τους, πρόσφερε μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, The Matthew Freeman Project, που ίδρυσε και σε άλλους τη χαρά της… επαφής με τους στρατιώτες που χάθηκαν.

Όπως είπε η μητέρα του Μάθιου στο CNN, ο γιος της ήξερε από μικρός ότι ήθελε να καταταγεί στο στρατό, όπως άλλωστε και ο πατέρας του. Όμως, λίγε μόλις ημέρες από την άφιξή του στο Αφγανιστάν το 2009 και αφού είχε παντρευτεί την αγαπημένη του από το σχολείο, έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με ενόπλους.

«Παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια, ο πόνος είναι ακόμα φρέσκος», δήλωσε η Φρίμαν, η οποία ίδρυσε την οργάνωση για να προσφέρει σχολικά είδη σε παιδιά που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες και να παρέχει υποτροφίες στα αδέλφια στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πρόσφατα, λοιπόν, έδωσε πνοή και στην πρωτοβουλία της μετατροπής στολών των νεκρών στρατιωτών σε αρκουδάκια, καθώς έτσι πιστεύει πως μπορεί να απαλύνει τον πόνο των συγγενών τους.

«Ακόμα και όταν τα παιδιά μου μεγαλώσουν, ακόμα και για εμένα, θα είναι κάτι που θα κρατήσουμε για πάντα», δήλωσε η αδελφή στρατιώτη που σκοτώθηκε το 2010 στο Αφγανιστάν και που κρατάει το δικό της μοναδικό αρκουδάκι από τη στολή του αδελφού της.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook