Τελευταία ενημέρωση: 10:39

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 9:00 π.μ. οικότροφοι του Σπουδαστικού Συλλόγου των εστιών στο ΤΕΙ Ηρακλείου, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Μέριμνας σύμφωνα με την οποία οι σπουδαστές που δεν έπιασαν το 30% επιτυχίας του ποσοστού των μαθημάτων πρέπει να ...αδειάσουν τα δωμάτιά τους.

Σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr ο Προϊστάμενος Φοιτητικής Μέριμνας κ. Αντώνης Παντελάκης ανέφερε πως μόνο μια μικρή μερίδα σπουδαστών που μένουν στις φοιτητικές εστίες αντιδρά στην παραπάνω απόφαση, η οποία ισχύει εδώ και χρόνια και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μέριμνας συμφωνήθηκε να διατηρηθεί το ποσοστό στο 30%.

"Η πλειοψηφία των σπουδαστών μαζεύουν υπογραφές και αντιδρούν στην ενδεχόμενη κατάργησή της, καθώς η άρση της προϋπόθεσης, που θέλει τους σπουδαστές που μένουν στις εστίες να περνούν το 30% των μαθημάτων κάθε εξαμήνου, αποκλείει από τις εστίες επιμελείς σπουδαστές, εξετάζοντας μόνο τα οικονομικά κριτήρια", τόνισε ο κ. Πανελάκης και συνέχισε:

"Το ΤΕΙ Κρήτης έχει ήδη πάρει χρηματοδότηση και γίνονται προσπάθειες για να αυξηθεί ο αριθμός των οικότροφων στις εστίες".

Στην ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου Εστιών αναφέρεται:

"Οι οικότροφοι του Σπουδαστικού Συλλόγου των εστιών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Σπουδαστική μέριμνα του ΤΕΙ Ηρακλείου από τις 9.00 το πρωί της Παρασκευής.

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Μέριμνας ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι καθώς πετάνε χωρίς δεύτερη σκέψη όσους δεν έπιασαν το 30% επιτυχίας του ποσοστού των μαθημάτων έξω από τις εστίες! Θα πετάξουν πάλι χωρίς δεύτερη σκέψη και αρκετούς από αυτούς που το καλύπτουν το ποσοστό με τις νέες αξιολογήσεις των αιτήσεων που θα γίνουν για τη νέα χρονιά!

Την ίδια στιγμή που το ΙΝΕΔΙΒΙΜ παίρνει χρηματοδότηση από το κράτος και που τα λειτουργικά έξοδα ενός δωματίου είναι μηδαμινά, οι διαμένοντες πληρώνουν νοίκια! Κάνουν τις εστίες Πόλο έλξης για Τουρίστες - καλοκαιρινό θέρετρο αναψυχής, παζαρεύοντας χωρίς ίχνος ντροπής το πόσα θα βγάλουν!

Την ίδια στιγμή που οι διαμένοντες αναγκάζονται από το ΤΕΙ να αδειάσουν τα δωμάτιά τους και σπεύδουν να νοικιάσουν σπίτι για το καλοκαίρι για να μπορέσουν να δουλέψουν! Χώσανε για τα καλά μέσα τις επιχειρήσεις, οι οποίες κερδίζουν στις δικές μας πλάτες και από τα δικά μας νοίκια!

Οι Σπουδαστές δεν είμαστε πελάτες και οι εστίες δεν είναι ξενοδοχείο. Διεκδικούμε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης τώρα. Περισσότερες εστίες - επινοικίαση δωματίων/αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων/επίδομα ενοικίου. Να μετρήσει η εξεταστική του Ιουνίου στο ποσοστό του 30% όσων δεν το συμπληρώνουν!"

Υπενθυμίζεται πως αυτήν τη στιγμή στο ΤΕΙ Κρήτης οι σπουδαστές που μένουν στις εστίες είναι:

Ηράκλειο 296
Χανιά 6
Ρέθυμνο 4
Σητεία 23
Άγιος Νικόλαος 3
Ιεράπετρα 3