Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και η ομάδα εθελοντών πολιτών του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Αριάδνη παρουσιάζει την ταινία \”Κάθε παιδί είναι διαφορετικό\” (Every child is special) του σκηνοθέτη Aamir Khan.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα, Παρασκευή 30 Μαΐου, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου (Μονής Αγκαράθου 9).

Υπόθεση ταινίας:

O Ishaan είναι ένας 8χρονος μαθητής. Ο κόσμος του είναι γεμάτος από πράγματα που κανείς άλλος δεν μοιάζει να εκτιμά: χρώματα, ψάρια, σκυλιά.. Πολύ απλά, δεν είναι σημαντικά στον κόσμο των ενηλίκων, για εκείνον όμως είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα από τις σχολικές εργασίες και τους βαθμούς.

Ο Ishaan δεν τα καταφέρνει στο σχολείο. Όταν πια οι γονείς του θεωρούν πως δεν έχουν άλλη λύση, τον στέλνουν εσώκλειστο σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Τα πράγματα δεν αλλάζουν, αντίθετα, προστίθεται και το τραύμα του αποχωρισμού από την οικογένεια.

Μέχρι τη μέρα που θα εμφανιστεί στο καινούριο σχολείο ο νέος δάσκαλος που θα γεμίσει το μικρό πρωταγωνιστή με ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Ο δάσκαλος αυτός σπάει όλους τους τυπικούς κανόνες της διδασκαλίας και ζητάει από τα παιδιά να ονειρευτούν, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους. Όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται εκτός από τον Ishaan….

Μια συγκλονιστική ταινία για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με δυσλεξία. Μια ταινία που θίγει ερωτήματα για την οικογένεια, το εκπαιδευτικό σύστημα, την κοινωνία.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το \”Φαγητό με την αγάπη μας\” είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook