Στα δικαστήρια θα φτάσει ένας απόφοιτος μαθητής γενικού λυκείου στο Βόλο, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για το κινητό που έχασε πέρυσι στο σχολείο, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων!

Όπως έγινε γνωστό, ο συγκεκριμένος μαθητής, που πέρυσι έδινε πανελλήνιες εξετάσεις, είχε προσέλθει στο εξεταστικό κέντρο, που λειτουργούσε σε κεντρικό λύκειο του Βόλου μαζί με το κινητό του. Τα κινητά, ακόμη και κλειστά, απαγορεύονται στην αίθουσα εξέτασης, με αποτέλεσμα οι μαθητές που δεν φροντίζουν να τα αφήσουν στο σπίτι τους, να αναγκάζονται να τα εναποθέτουν σε κουτιά, σε χώρους εκτός αιθούσης.

Έτσι έκανε και ο συγκεκριμένος απόφοιτος -πλέον- μαθητής. Όταν με τη λήξη της εξέτασης του μαθήματος, πήγε να πάρει το κινητό του διαπίστωσε ότι είχε γίνει άφαντο.

Κατηγόρησε τους καθηγητές του σχολείου ότι δεν πρόσεχαν τα προσωπικά αντικείμενα των μαθητών και καταφέρθηκε εναντίον της προέδρου τότε της επιτροπής πανελληνίων εξετάσεων. Με μήνυση και αγωγή που κατέθεσε εις βάρος της διεκδικεί αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για το κινητό που έχασε και την ψυχική οδύνη.

Το δικαστήριο επρόκειτο να γίνει μέσα στην εκλογική περίοδο, αναβλήθηκε όμως και αναμένεται να προσδιοριστεί νέα δικάσιμος, πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο.

Το περιστατικό ήρθε στην επιφάνεια μαζί με τη χθεσινή έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, οπότε και αρκετοί μαθητές της Μαγνησίας, προσήλθαν στα εξεταστικά μαζί με τα κινητά τηλέφωνα που αρνήθηκαν να αποχωριστούν παρά μόνο για τρεις ώρες, όση και η διάρκεια της εξέτασης του μαθήματος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη, τα κινητά απαγορεύονται στις αίθουσες κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων. Βεβαίως υπάρχουν ειδικά μηχανήματα «κόφτες» για τα κινητά. Για να μη βρεθούν όμως οι υποψήφιοι μπλεγμένοι, αφού η χρήση τους απαγορεύεται, το καλύτερο θα ήταν να αφήσουν τα κινητά στο σπίτι και σε καμία περίπτωση μη διανοηθούν να το κρύψουν πάνω τους. Αν τους εντοπίσουν, το πρόβλημα με το οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι θα είναι σοβαρό.

Στη χειρότερη περίπτωση θα γίνει μηδενισμός του γραπτού.

Ο κ. Σαβελίδης υπογραμμίζει ότι τα κινητά καλό θα είναι να τα αφήνουν οι μαθητές στο σπίτι, καθώς όπως επισημαίνει με έμφαση, οι διευθυντές των σχολείων και οι λυκειακές επιτροπές δεν έχουν καμία ευθύνη ούτε για τη φύλαξη ούτε για τυχόν απώλειά τους.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook