Τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς όχι σοβαρό, σημειώθηκε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα της Πέμπτης στον παραλιακό οικισμό Φέρμα Ιεράπετρας, στην ευθεία που διαπερνά μέσα από την περιοχή.

Όπως αναφέρει το radiolasithi.gr, ένας 80χρονος προσπαθώντας να κάνει αναστροφή του οχήματός του, προσέκρουσε σε διερχόμενο όχημα το οποίο οδηγούσε γυναίκα και είχε κατεύθυνση από το Μακρύ Γιαλό στην Ιεράπετρα.

Η σύγκρουση ήταν πλάγια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ο ηλικιωμένος αλλά και η σύζυγός του που επέβαιναν στο όχημα. Η γυναίκα οδηγός του άλλου οχήματος τραυματίστηκε ελαφρύτερα.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του radiolasithi.gr,  για να γίνει η μεταφορά τους όμως στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας χρειάστηκε αυτόπτες μάρτυρες να καλέσουν το ΕΚΑΒ όπου η απάντηση που έλαβαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο, ήταν ότι το μοναδικό ασθενοφόρο της βάρδιας βρισκόταν σε διακομιδή στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Έτσι, ενημερώθηκαν άλλοι εργαζόμενοι του τομέα ΕΚΑΒ της Ιεράπετρας οι οποίοι δεν είχαν βάρδια εκείνη την ώρα και χάριν στον εθελοντισμό τους, βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος. Εξού και η χρονοκαθυστέρηση αφού ασθενοφόρο δεύτερο υπήρχε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου αλλά εργαζόμενοι όχι για να εκτελέσουν τη βάρδια τους.

Τελικά, το ζευγάρι των ηλικιωμένων μετέφερε στο Νοσοκομείο το ασθενοφόρο σε μια διακομιδή, ενώ η οδηγός του άλλου οχήματος μεταφέρθηκε και εκείνη για προληπτικούς λόγους αλλά με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς.

Πάντως αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πολυάριθμα συμβάντα που έχουν καταγραφεί στον ευρύτερο Δήμο Ιεράπετρας χωρίς να μπορέσει να εξυπηρετηθεί μέσα στο σωστό χρόνο.

Και αυτό γιατί όταν εξυπηρετείται ένα περιστατικό και δεν υπάρχει δεύτερη βάρδια εργαζομένων, όλα τα υπόλοιπα περιστατικά μένουν εκτεθειμένα κάτι που έχει καταγραφεί και στο παρελθόν ακόμα και με εξέλιξη περιστατικού σε θάνατο!

Παρά την αποδεδειγμένη αυταπάρνηση του προσωπικού του ΕΚΑΒ, τον εθελοντισμό του και την άμεση επέμβασή του, το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό εκ των πραγματων δεν μπορεί να "γίνει χίλια κομμάτια" για να καλύψει τα αυξημένα περιστατικά στο νομό Λασιθίου.

Είναι καιρός να επανεξεταστεί σε κεντρικό επίπεδο η μεγαλύτερη στελέχωση του Εθνικού Κέντρου Υγείας στο νομό.