Βόμβα εξερράγη χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Everglades του Λόντοντερι της Βόρειας Ιρλανδίας με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν τραυματισμοί και θύματα.

Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου κατάφεραν να απομακρυνθούν πριν εκραγεί ο μηχανισμός «αναμφίβολα αποτρέποντας μία τραγωδία», ανακοίνωσε η αστυνομία. Η βόμβα, που είχε τοποθετηθεί μέσα σε εκδρομικό σάκο, εξερράγη τη στιγμή που οι πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν να την εξουδετερώσουν. 

Αυτή ήταν η πρώτη επίθεση που σημειώνεται στη Βόρεια Ιρλανδία μετά την έκρηξη βόμβας σε εμπορικό κέντρο τον Νοέμβριο και δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, ενώ παραμένει άγνωστο για ποιο λόγο στοχοποιήθηκε το ξενοδοχείο.

«Τόσοι άνθρωποι εργάζονται σκληρά για να προχωρήσει μπροστά η πόλη, αλλά αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση επιχειρούν να μας γυρίσουν πίσω στη χειρότερη εποχή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μαρκ Ντάρκαν, βουλευτής της τοπικής βουλής με το ρεμπουμπλικανικό κόμμα SDLP.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν Μακ Γκίνες του Σιν Φέιν, πρώην διοικητής του Ιρλανδικού Ρεπουμπικανικού Στρατού (IRA), καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε ότι η γενέτειρά του, το Λόντοντερι, δεν θα μείνει πίσω εξαιτίας εκείνων που ζουν στο παρελθόν.

newsbeast.gr