Χαιρετισμoύς κατά την διάρκεια της απογευματινής εκδήλωσης στο Μάλεμε για την Μάχη της Κρήτης απεύθυναν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης, ο Αντιπεριφειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης και ο Δήμαρχος Πλατανιά Γ. Μαλανδράκης.

Ο κ. Μπεγλίτης χαρακτήρισε τη Μάχη της Κρήτης ως μια από τις πιο συγκλονιστικές, πρωτότυπες και παράδοξες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σημειώνοντας ότι αυτή η επική μάχη ανέκοψε την "ασταμάτητη ροή" του ναζιστικού χειμάρρου".

Συνδέοντας το χθες με το σήμερα τόνισε ότι η χώρα μας δίνει σήμερα μια σκληρή και πολύπλευρη μάχη την οποία οφείλουμε να διαχειριστούμε με στρατηγική επάρκεια και προοπτική.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μια εντυπωσιακή επίδειξη  ενός F-16 52 Plus με πιλότο τον ιπτάμενο Μάνο Καραχάλιο, με αναφορά στους μαχητές της Μάχης Της Κρήτης, και τέλος επίσης με επίδειξη από στρατευμένους Ευέλπιδες.

Τέλος, τις χθεσινές εκδηλώσεις συντόνιζε η προισταμένη του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, με ιστορικές αναφορές τόσο στη Μάχη Της Κρήτης, αλλά και στον αγώνα Κρητών και Συμμάχων για την υπεράσπιση του στρατηγικής σημασίας αεροδρομίου του Μάλεμε.