Χαιρετισμoύς κατά την διάρκεια της απογευματινής εκδήλωσης στο Μάλεμε για την Μάχη της Κρήτης απεύθυναν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης, ο Αντιπεριφειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης και ο Δήμαρχος Πλατανιά Γ. Μαλανδράκης.

Ο κ. Μπεγλίτης χαρακτήρισε τη Μάχη της Κρήτης ως μια από τις πιο συγκλονιστικές, πρωτότυπες και παράδοξες μάχες του Β\’ Παγκοσμίου Πολέμου, σημειώνοντας ότι αυτή η επική μάχη ανέκοψε την \”ασταμάτητη ροή\” του ναζιστικού χειμάρρου\”.

Συνδέοντας το χθες με το σήμερα τόνισε ότι η χώρα μας δίνει σήμερα μια σκληρή και πολύπλευρη μάχη την οποία οφείλουμε να διαχειριστούμε με στρατηγική επάρκεια και προοπτική.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μια εντυπωσιακή επίδειξη  ενός F-16 52 Plus με πιλότο τον ιπτάμενο Μάνο Καραχάλιο, με αναφορά στους μαχητές της Μάχης Της Κρήτης, και τέλος επίσης με επίδειξη από στρατευμένους Ευέλπιδες.

Τέλος, τις χθεσινές εκδηλώσεις συντόνιζε η προισταμένη του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, με ιστορικές αναφορές τόσο στη Μάχη Της Κρήτης, αλλά και στον αγώνα Κρητών και Συμμάχων για την υπεράσπιση του στρατηγικής σημασίας αεροδρομίου του Μάλεμε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook