Την απορρόφηση της θυγατρικής της, Γενικής Τράπεζας ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Εξηγώντας τους λόγους της κίνησης αυτής, σε ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει ότι η Γενική Τράπεζα εξαγοράσθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς το Δεκέμβριο του 2012 και αρχικά είχε προκριθεί η συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας της ως εξειδικευμένης τράπεζας διαχείρισης μεγάλων χαρτοφυλακίων προβληματικών απαιτήσεων με όρους επενδυτικής τραπεζικής και παροχή σχετικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Η πρόσφατη, όμως, μεταβολή του περιβάλλοντος λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, με κύριο άξονα τη θέσπιση νέων εποπτικών κανόνων διαχείρισης των τραπεζικών προβληματικών χαρτοφυλακίων, δημιούργησε νέες συνθήκες στον τομέα αυτό ιδίως μετά τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου που ενίσχυσαν την κεφαλαιακή βάση των συστημικών τραπεζών.

Οι τράπεζες πλέον καλούνται να οργανώσουν διακριτές κεντρικές και οργανωτικά αυτόνομες εσωτερικές μονάδες διαχείρισης των καθυστερήσεων στελεχωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό.

Η αλλαγή αυτή δίνει την ευκαιρία στον Όμιλο Πειραιώς να εκμεταλλευτεί την σοβαρή προετοιμασία που έχει γίνει στο επίπεδο της Γενικής Τράπεζας, η οποία με τη συγχώνευση θα ενισχύσει τη μητρική Τράπεζα Πειραιώς με τεχνογνωσία διαχείρισης, ειδικά συστήματα και υψηλού επιπέδου στελέχωση στον τομέα της διαχείρισης των προβληματικών απαιτήσεων.

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης στα τέλη του 2014, η Πειραιώς σχεδιάζει να αξιοποιήσει την ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση της Γενικής Τράπεζας και θα επωφεληθεί από τη μεταφορά του αναβαλλόμενου φόρου 90 εκ. ευρώ περίπου καθώς και από τις συνέργειες που θα προκύψουν λόγω της ενοποίησης των λειτουργιών των δύο τραπεζών.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γενικής Τράπεζας κ. Νίκος Καραμούζης θα αναλάβει καθήκοντα Συμβούλου Διοίκησης και μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Τράπεζας Πειραιώς.

Δείτε εδώ και  την ανακοίνωση της Γενικής Τράπεζας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook