Πλούσια ήταν η σοδεία των διωκτικών αρχών του Ρεθύμνου, οι οποίες στην διάρκεια έρευνας σε ποιμνιοστάσιο σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, βρήκαν κρυμμένα σε μικρή σπηλιά, χασίς και άφθονη δυναμίτιδα.

Η έρευνα έγινε το απόγευμα της Παρασκευής και οδήγησε στην σύλληψη των ιδιοκτητών του ποιμνιοστασίου 30 και 27 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου που εφαρμόζεται στο συγκεκριμένο πεδίο, για την καταπολέμηση αξιόποινων πράξεων και παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο κοινό ποιμνιοστάσιο των συλληφθέντων και στους περιβάλλοντες χώρους του ποιμνιοστασίου.

Στην έρευνα συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε φυσικό σπήλαιο εντός περιφραγμένου χώρου ιδιοκτησίας τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :• 858 γραμμάρια κάνναβη,
• 3.247 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα, 
• 833 γραμμάρια αμωνιοδυναμίτιδα, 
• 17,5 μέτρα ακαριαία θρυαλλίδα,
• 2 ξιφολόγχες και φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων. Ο συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.