Λιθουανοί καταγγέλουν πως ρωσικά πολεμικά πλοία παρενοχλούν τις πλόες επιβατικών πλοίων, εντός των χωρικών υδάτων της Λιθουανίας. 
Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Λιθουανίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την ανησυχία για την αυξανόμενη δράση των ρωσικών πολεμικών πλοίων εντός της Λιθουανικής ΑΟΖ, η οποία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις ελευθερίες τόσο της Λιθουανίας όσο και των γειτονικών χωρών. 
Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Αμύνης της Λιθουανίας, Juozas Olekas, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ρωσικά πολεμικά πλοία διέταξαν επιβατικά πλοία να αλλάξουν την πορεία τους, στα ανοικτά των ακτών της χώρας του. Στην περιοχή των συμβάντων έσπευσε πολεμικό πλοίο της Λιθουανίας, αναγκάζοντας τα ρωσικά πολεμικά να αποχωρίσουν. 
Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, τον τελευταίο χρόνο η ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή του Καλίνινγκραντ- του ρώσικου θύλακα στη Βαλτική που συνορεύει με την Πολωνία και την Λιθουανία- έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Το Καλίνινγκραντ αποτελεί τη κύρια βάση του Ρωσικού στόλου της Βαλτικής.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook