Πραγματοποιείται σήμερα για πρώτη φορά στη Κύπρο η "Παρέλαση Υπερηφάνειας" από την κοινότητα ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί. Τρανσέξουαλ).

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα την Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Λευκωσίας και θα καταλήξει στην Βουλή. Αναμένεται να λάβουν μέρος και Τουρκοκύπριοι, ενώ την απόφαση της να συμμετάσχει ανακοίνωσε και η Άννα Βίσση για να στηρίξει την προσπάθεια της ομοφυλοφιλικής κοινότητας στη Κύπρο για τερματισμό των διακρίσεων και του αποκλεισμού.

Η "Παρέλαση Υπερηφάνειας" έχει τεθεί υπό την αιγίδα του δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη ενώ την υποστήριξη τους έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους τα κυπριακά κόμματα, η αντιπροσωπεία της ΕΕ και αρκετές πρεσβείες,οι οποίες έχουν υψώσει στα κτίρια τους την σημαία του Ουράνιου Τόξου, σύμβολο της κοινότητας ΛΟΑΤ. 

Χριστιανικές οργανώσεις την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση ενώ η αστυνομία λαμβάνει μέτρα ώστε ν αποφευχθούν επεισόδια. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου έχει εκφράσει την αντίθεση της με την παρέλαση χαρακτηρίζοντας την ομοφυλοφιλία διαστροφή και ασθένεια.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής το απόγευμα θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Προεδρικό μέγαρο εκφράζοντας αντίθεση με την προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε έκφρασης εναντίον της ομοφυλοφιλίας.

protothema.gr