Εκδόσεις της Πινακοθήκης της Βιάννου Ηρακλείου, θα παρουσιαστούν στις αρχές του επόμενου μήνα στην Αθήνα.

Έτσι, ο Δήμος Βιάννου, ο πολιτιστικός σύλλογος Κερατοκάμπου και ο σύλλογος Βιαννιτών της Αθήνας θα παρουσιάσουν τις εκδόσεις της Πινακοθήκης Βιάννου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24) το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 12.30 το μεσημέρι.

Τις εκδόσεις θα παρουσιάσουν ο Παντελής Μπουκάλας, δημοσιογράφος, ποιητής, ο Κώστας Καζαμιάκης, αρχαιολόγος.
Κείμενα θα αναγνώσει ο Ηλίας Λογοθέτης, ηθοποιός με την παρουσία των Αχιλλέα Περσίδη, κιθάρα-λαούτο και Παναγιώτη Κατσικιώτη (Tsico) , κρουστά.

Θα ακουστούν ορχηστρικά κομμάτια από την πορεία του μουσικού συνόλου ΝΟΤΙΟΣ ΗΧΟΣ και νέες ανέκδοτες συνθέσεις.
Πρόκειται για ένα μουσικό γεγονός βασισμένο στη μελωδία και στον αυτοσχεδιασμό. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον εορτασμό για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Βιαννίτη συγγραφέα, Ιωάννη Κονδυλάκη.

Ο συγγραφέας που ταξίδεψε τη Βιάννο πέρα από τα σύνορα της Κρήτης

Ο Ιωάννης Κονδυλάκης (1861 -1920) ήταν Έλληνας διηγηματογράφος και χρονογράφος.

Γεννήθηκε στη Βιάννο το 1861. Το δημοτικό σχολείο το τελείωσε στο χωριό του, ενώ το 1884 αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Σχολή Αθηνών. Υπηρέτησε για ένα χρονικό διάστημα πέντε ετών ως δάσκαλος στην Κρήτη, πριν την οριστική του εγκατάσταση στην Αθήνα. Εκεί, άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με τις εφημερίδες \”Άστυ\”, \”Σκριπ\” και \”Εστία\”.

Αρχικά χρησιμοποιούσε πολλά ψευδώνυμα, αλλά στη πορεία κράτησε το Διαβάτης. Για είκοσι χρόνια έγραφε το καθημερινό χρονογράφημα της εφημερίδας \”Εμπρός\”. Τα χρονογραφήματά του διακρίνονται για το κομψό προσωπικό ύφος τους, το χιούμορ και την οξύτητα της παρατήρησης. Ως λογοτέχνης παρουσιάζεται αρχικά με ηθογραφικά διηγήματα, για να φτάσει σε ένα αξιόλογο μυθιστόρημα, τον \”Πατούχα\”, που αν και παραμένει μέσα σε πλαίσιο ηθογραφικό, προχωρεί σε βάθος ψυχολογικό και δυνατή διαγραφή χαρακτήρων. Έγραφε στην καθαρεύουσα. Πέθανε το 1920.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook