Να ακυρώσει την καταδίκη σε θάνατο δια απαγχονισμού που επιβλήθηκε σε μια νεαρή γυναίκα στο Σουδάν επειδή έχει ασπαστεί τον Χριστιανισμό, κάλεσε σήμερα τη χώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κάμερον εξέφρασε τον «απόλυτο αποτροπιασμό» του για την καταδίκη σε θάνατο της Μίριαμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ίσαγκ, μιας 27χρονης χριστιανής στο Σουδάν, η οποία γέννησε την Τρίτη στην φυλακή ένα κοριτσάκι.

«Ο τρόπος που την μεταχειρίστηκαν είναι βάρβαρος και δεν είναι αποδεκτός στον σύγχρονο κόσμο μας», συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι «η ανεξιθρησκία είναι ένα απόλυτο και θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα».

«Καλώ την σουδανική κυβέρνηση να ακυρώσει την καταδίκη και να προσφέρει αμέσως επαρκή υποστήριξη και ιατρική περίθαλψη σε αυτήν και στα παιδιά της», πρόσθεσε ο Κάμερον, σημειώνοντας ότι «η Βρετανία θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην σουδανική κυβέρνηση να δράσει».

Η βρετανική κυβέρνηση είχε καλέσει στις 19 Μαΐου τον Σουδανό επιτετραμμένο στο Λονδίνο για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με το θέμα αυτό.

Γεννηθείσα από πατέρα μουσουλμάνο, η Μίριαμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ίσαγκ καταδικάστηκε σε θάνατο στις 15 Μαΐου βάσει του ισλαμικού νόμου που ισχύει στο Σουδάν και απαγορεύει την αλλαγή θρησκεύματος, προκαλώντας την αγανάκτηση της διεθνούς κοινής γνώμης.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία έχει και ένα αγοράκι 20 μηνών, αρνήθηκε να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό και να ασπαστεί το Ισλάμ. Είναι παντρεμένη με έναν χριστιανό του Νοτίου Σουδάν και έχει επίσης καταδικαστεί να μαστιγωθεί 100 φορές για «μοιχεία».

newsbeast.gr