Επτά κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα έχουν καταγραφεί στη Σιέρα Λεόνε, ενώ δύο άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 
στις 28 Μαΐου υπήρχαν δύο θάνατοι, επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα, τρία πιθανά κρούσματα και 26 ύποπτα κρούσματα του Έμπολα.
Από τα 26 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, τα 23 έχουν καταγραφεί στην ζώνη Καϊλαχούν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου πέθανε την Δεύτερα ο πρώτος ασθενής, ένα κρούσμα στο Κόνο, μια ζώνη που βρίσκεται επίσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας, και δύο στην Φριτάουν.
Η Φριτάουν, η οποία δεχθεί βοήθεια από την Βρετανία, την Ιρλανδία και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ο οποίος απέστειλε δώδεκα ειδικούς και χορήγησε 150.000 δολάρια για την προστασία του προσωπικού στον τομέα της υγείας, αναμένει επιπρόσθετη ανθρωπιστική υποστήριξη.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Μιάτα Κάργκμπο κάλεσε τον πληθυσμό να αποφεύγει τις ανθρώπινες επαφές για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας.
Η Σιέρα Λεόνε ανακοίνωσε την Δευτέρα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα στην χώρα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι λαμβάνει τα μέτρα που χρειάζονται για να αποφευχθεί μια μετάδοση αυτής της ιδιαίτερα μολυσματικής νόσου, η οποία έχει προκαλέσει σχεδόν 100 θανάτους από τον Ιανουάριο στην γειτονική Γουινέα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook