Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί προορισμοί για καλοκαιρινές διακοπές και φυσικά τα νησιά είναι πάντα μια ιδανική επιλογή. Υπάρχουν νησιά κοσμοπολίτικα, νησιά που ενδείκνυται για διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης, νησιά που χαρακτηρίζονται από την ιστορική τους καταβολή και πολιτισμό, άλλα πάλι για τα μοναδικά τους αξιοθέατα.

Το Flashnews.gr, σε συνεργασία το Ταξιδιωτικό Γραφείο Round Travel, σας δίνουν αυτή τη φορά τη δυνατότητα να κερδίσετε ταξίδι, σε ένα νησί που συνδυάζει όλα τα παραπάνω.

Φυσικά μιλάμε για την πανέμορφη Ρόδο, το νησί των Ιπποτών με τη μακρόχρονη ιστορία και τα αναρίθμητα αξιοθέατα.

Η διαδικασία για όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό και να κερδίσουν το τριήμερο ταξίδι για δύο (2 ) άτομα, είναι απλή.

Μπείτε στην σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook, κάντε like, συμπληρώστε την φόρμα και αυτομάτως αποκτάτε έναν μοναδικό αριθμό με τον οποίο συμμετέχετε στην κλήρωση.

Το πακέτο της προσφοράς

Το πακέτο περιλαμβάνει :

*Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα (δεν περιλαμβάνονται Φόροι αεροδρομίων)
*2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο
*Πρωινό καθημερινά
*Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Το ταξίδι ισχύει από 15/9 – 31/10/14 εκτός από αργίες και η πληροφόρηση για τις ημερομηνίες ταξιδιού 40 μέρες νωρίτερα.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 30/06/2014.

Η Ρόδος

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου. Η πρωτεύουσα του νησιού βρίσκεται στο βόρειο άκρο του και αποτελεί την πρωτεύουσα του νομού έχοντας στο κέντρο της την Μεσαιωνική Πόλη. Το 1988, η Μεσαιωνική Πόλη αναγνωρίστηκε ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η Μεσαιωνική Πόλη είναι μείγμα διαφορετικών αρχιτεκτονικών από διάφορες ιστορικές περιόδους με δεσπόζουσα την περίοδο της παραμονής στο νησί του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, καθώς και αυτής των Οθωμανών. Σήμερα, αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι της σύγχρονης πόλης, όπου αναπτύσσονται εμπορικές, τουριστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ενώ περιλαμβάνει και κατοικήσιμες περιοχές.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Μέσω της μακραίωνης ιστορίας της, όλοι οι διαφορετικοί λαοί που κατοίκησαν στη Ρόδο έχουν αφήσει το σημάδι τους σε όλες τις πλευρές του πολιτισμού του νησιού: στην τέχνη, τη γλώσσα, την αρχιτεκτονική. Η στρατηγική του θέση απέφερε στο νησί μεγάλο πλούτο και κατέστησε την πόλη της Ρόδου μια από τις εξέχουσες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας.

\"\"

\"\"

Η Ρόδος υπήρξε η πρωτεύουσα της Μεσαιωνικής αριστοκρατίας και υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά ιστορικά και σύγχρονα μνημεία, που αξίζει να επισκεφτείτε.

\"\"

Παλιά Πόλη

Η Παλιά Πόλη της Ρόδου είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη στην Ευρώπη. Θεωρείται από τα πιο σημαντικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι πολύ γραφική πόλη, με στενά σοκάκια και κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Κάντε μία βόλτα και μπορείτε να θαυμάσετε το μεσαιωνικό κάστρο, τις πύλες, τους πύργους, τις πλατείες, τις μεσαιωνικές εκκλησίες, τις γέφυρες.

\"\"

\"\"

\"\"

Βέβαια μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Κάστρο των Ιπποτών, το Παλιό Ρολόι και τη Ακρόπολη στην οποία θα δείτε πλήθος μνημείων όπως ο Ναός του Δία και της Αθηνάς, ο Ναός του Απόλλων και το στάδιο. Στην παλιά πόλη αισθάνεστε ότι μεταφέρεστε σε μια άλλη εποχή και σίγουρα θα σας αρέσει τόσο πολύ που δε θα θέλετε να φύγετε.

\"\"

Ακρόπολη στη Λίνδο

Η Λίνδος είναι άλλη μια αρχαία πόλη της Ρόδου και βρίσκεται 31 μίλια νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας. Η Λίνδος είναι το κόσμημα της Ρόδου και είναι ίσως η πιο γραφική πόλη του νησιού. Υπάρχουν αρχοντικά σπίτια και στενοί δρόμοι. Η Ακρόπολη στη Λίνδο είναι σχεδόν τόσο γνωστή, όσο και η Ακρόπολη στην Αθήνα. Μπορείτε να θαυμάσετε, τον αρχαίο ναό και τους πύργους.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Αρχαία Ιαλυσός και Κάμιρος

Η Ακρόπολη της Ιαλυσού είναι άλλο ένα περίφημο ιστορικό μνημείο και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Υπάρχουν ευρήματα από την Αχαϊκή και Βυζαντινή περίοδο, αλλά και από την εποχή των Ιπποτών. Ο δωρικός ναός της Αθηνάς, η εκκλησία των Ιπποτών και το μεσαιωνικό μοναστήρι, είναι μερικά από τα μνημεία που αξίζει να επισκεφτείτε.

\"\"

Η Αρχαία Κάμιρος ήταν μία από τις τρεις πιο δυναμικές πόλεις της Ρόδου. Βρίσκεται σε απόσταση 22 μιλίων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, στην πλαγιά ενός λόφου. Η πόλη καταστράφηκε από ένα σεισμό και σήμερα μπορείτε να επισκεφτείτε τα χαλάσματα που έχουν βρεθεί στις ανασκαφές. Τα περισσότερα ευρήματα ήταν από τη ελληνιστική περίοδο και ανήκουν στο Ναό της Αθηνάς, στην αρχαία αγορά και σε δωρικούς ναούς.

Κοιλάδα με τις πεταλούδες

Η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο , αφού βρίσκεται ανάμεσα σε λόφους, με πολλά δέντρα και ρυάκια. Οι εκατοντάδες, πολύχρωμες πεταλούδες επιλέγουν μέρη όπως αυτό για να αφήνουν τα αβγά τους και ν αναπαραχθούν. Η Κοιλάδα είναι γεμάτη πεταλούδες κατά τους μήνες Ιούνιο με Σεπτέμβριο , που είναι και η μεγάλη τουριστική περίοδος.

\"\"

\"\"

Το γεγονός αυτό διαταράσσει την ησυχία αφού οι τουρίστες πολλές φορές κάνουν φασαρία και οι πεταλούδες ενοχλούνται. Για το λόγο αυτό προσπαθήσετε να μην κάνετε πολύ θόρυβο. Είναι πολύ όμορφη τοποθεσία για να χαλαρώσετε και υπάρχει εστιατόριο για να απολαύσετε ένα γεύμα μέσα σε ένα πολύ δροσερό μέρος τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Τέλος, υπάρχει ένα κατάστημα που πουλάει εκατομμύρια είδη που έχουν σχέση με πεταλούδες.

Επτά Πηγές

Οι Επτά Πηγές βρίσκονται σε απόσταση 19 μιλίων νοτιανατολικά της πρωτεύουσας. Η τοποθεσία είναι υπέροχη, με πολλά πεύκα και πλατάνια και για αυτό το λόγο η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή. Υπάρχει μία λίμνη που αποτελείται από 7 πηγές και μπορείτε να δείτε χήνες, πάπιες και παγώνια. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε αυτό το σκιερό μέρος και να γευματίσετε στην ταβέρνα με τη μοναδική πανοραμική θέα προς τα βουνά.

\"\"

Δημοτικό Μουσείο Μοντέρνας Ελληνικής Τέχνης

Βρίσκεται στην μεσαιωνική πόλη, στην πλατεία Σύμης. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης είναι ένας μη κερδοσκοπικός δημοτικός φορέας που έχει ως σκοπό τη μελάτη και τη προώθηση του μοντέρνου ελληνικού πολιτισμού, τόσο προς την τοπική κοινότητα όσο και προς τη διεθνή. Το μουσείο περιλαμβάνει 3 εκθέσεις : Gallery, New Gallery, Modern Art Centre. Υπάρχει πλούσια συλλογή έργων ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής, μοντέρνων Ελλήνων καλλιτεχνών. Το μουσείο ανανεώνει τις εκθέσεις συχνά και διοργανώνει εκδηλώσεις για να ενημερώσει το κοινό για θέματα τέχνης και πολιτισμού.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ρόδου. Μπορείτε να θαυμάσετε αντικείμενα από την Ελληνιστική περίοδο που περιλαμβάνουν: βάζα, κεραμικά είδη, σαρκοφάγους, αγάλματα. Εδώ βρίσκεται και το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Ρόδου, που κατασκευάστηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα και είναι το κόσμημα του μουσείου.

Ενυδρείο

Το Ενυδρείο βρίσκεται στη Νέα Πόλη της Ρόδου και μετράει γύρω στα 80 χρόνια ζωής. Σκοπός του είναι η μελέτη της χλωρίδας και πανίδας που αναπτύσσεται γύρω από τα Δωδεκάνησα. Στις εκθέσεις του μπορείτε να θαυμάσετε θαλάσσια είδη υπό εξαφάνιση, χελώνες και φώκιες. Είτε είστε οικολόγοι είτε όχι το θέαμα είναι σίγουρα μοναδικό.

Το Round Travel

Το Round Travel λειτουργεί 25 χρόνια (από το 1987) ως γραφείο γενικού Τουρισμού. Αποτελεί μέλος της ΙΑΤΑ, όπως και μέλος του πανελλήνιου συνδέσμου τουριστικών γραφείων ΗΑΤΤΑ.

Ως ταξιδιωτικό γραφείο, παρέχει τη δυνατότητα διοργάνωσης ταξιδιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως: Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία κ.α., καθώς επίσης και στα Αραβικά Εμιράτα, στις Μαλδίβες, στην Σρι Λάνκα και στην Ταϊλάνδη.

Πέραν των παραπάνω, το Round Travel, οργανώνει εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία, συνέδρια και ταξίδια κινήτρων (incentives) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει ταξίδια για μεμονωμένους πελάτες (ανεξάρτητα ταξίδια) σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, στις παρεχόμενες υπηρεσίες, περιλαμβάνεται η διοργάνωση ταξιδιών για συλλόγους και σωματεία – ναυλώσεις αεροσκαφών και πλοίων.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι το Round Travel ασχολείται συστηματικά με εισερχόμενο τουρισμό, προσφέροντας ασυναγώνιστες τιμές σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα αντιπροσώπευσης online συστήματος κρατήσεων ξενοδοχείων με πάνω από 120.000 ξενοδοχεία, γεγονός που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές.

Γραφεία Αθήνας:
Σαχτούρη 103, Πειραιάς
Τηλ: 801 11 40840

Γραφεία Ηρακλείου:
Ζωγράφου 12
Τηλ: 2810- 280040
Fax: 2810 – 281506 & 2810 – 284950

Email: [email protected]

Δικτυακός Τόπος: www.roundtravel.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook