Τους Κρητικούς με τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας αναζητά η ελληνική MENSA που διεξάγει τεστ IQ σε Ηράκλειο και Χανιά στις 28 και 29 Μαΐου.

Στο Ηράκλειο, το τεστ θα γίνει την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο “Apollonio Beach” στην Αμμουδάρα, ενώ στα Χανιά, το τεστ θα διεξαχθεί μια μέρα νωρίτερα, σε αίθουσα του ΤΕΕ/ΤΔΚ, με ώρα έναρξης στις 5 το απόγευμα.

Οπως είπε στην “Π” ο καθηγητής Φυσικής Μενέλαος Καρανδεινός κάτοικος Ιεράπετρας και πιστοποιημένος εξεταστής της MENSA το χωροαντιληπτικό αυτό τεστ που εξετάζει την έμφυτη ευφυΐα και στηρίζεται σε σχηματικές παραστάσεις μπορούν να το κάνουν άτομα άνω των 14 ετών και δεν απαιτείται να έχουν κάποια ειδική μόρφωση.

Κι ένας αγράμματος μπορεί να το κάνει

“Το τεστ αυτό δεν στηρίζεται σε γνώσεις άρα μπορεί να το κάνει και ένας άνθρωπος χωρίς γραμματικές γνώσεις”.

Η εξυπνάδα δημιουργεί προβλήματα

Σε ερώτηση της “Π” αν οι άνθρωποι με υψηλή νοημοσύνη εξασφαλίζουν μια καλύτερη ζωή, ο ίδιος είπε: “Θα έλεγα το αντίθετο. Γιατί ένας έξυπνος άνθρωπος δύσκολα γίνεται κατανοητός στους άλλους και επιπλέον δεν αντέχει πολλά πράγματα που συμβαίνουν γύρω του.
Όλα αυτά δεν κάνουν τη ζωή του ευκολότερη.

Ο τουριστικός επιχειρηματίας Μανόλης Μανούσος ο οποίος επίσης έχει περάσει με επιτυχία το τεστ σημείωσε: “Είναι γεγονός ότι η ευφυΐα δεν προσφέρει την ευτυχία.
Γιατί πολλές καταστάσεις δεν τις αντέχεις και επιπλέον οι γύρω σου δύσκολα σε καταλαβαίνουν”.

Στην Κρήτη 30 μέλη

Στην Ελλάδα υπάρχουν 600 μέλη της MENSA. Από αυτούς οι 30 είναι από την Κρήτη και οι 11 από το Ηράκλειο.

Πως γίνεσαι μέλος

Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 115.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας εθνικές λέσχες ΜENSA σε περίπου 50 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. – Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.
Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα:www.mensa.org.gr

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ (για φοιτητές και μαθητές 20 ευρώ).

Δεν χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου. Η αίτηση συμπληρώνεται επί τόπου.

Το τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα.

εφημερίδα Πατρίς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook