Η τουρκική αστυνομία προσήγαγε τα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του CNN και μάλιστα την ώρα της απευθείας σύνδεσης από την πλατεία Ταξίμ.

Εικόνες που ελήφθησαν από το CNN δείχνουν τον ανταποκριτή του στην Τουρκία Ίβαν Ουότσον να μιλάει απευθείας στην κάμερα από την πλατεία Ταξίμ μπροστά από δεκάδες ένστολους και ντυμένους με πολιτικά αξιωματικούς που έχουν αναπτυχθεί εκεί για να κρατήσουν μακριά από την πλατεία τους διαδηλωτές.

Οι αστυνομικοί τον προσέγγισαν και ζητώντας του το διαβατήριο του τον προσήγαγαν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συνεργείου. Στο τέλος των πλάνων εκείνος ακούγεται να λέει "μόλις με κλώτσησαν".

Οι εικόνες δείχνουν έναν αξιωματικό με πολιτικά να πλησιάζει τον Ουότσον την ώρα που ένας άλλος κινείται για να καλύψει τον φακό της κάμερας με το σώμα του. Στην συνέχεια ο Ουότσον δείχνει την δημοσιογραφική του διαπίστευση και η ομάδα απομακρύνεται από εκεί.

Ο Ουότσον, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από περίπου μισή ώρα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ένας από τους αστυνομικούς τον χτύπησε με το γόνατο στους γλουτούς.

Τελικά η δημοσιογραφική ομάδα αφέθηκε ελεύθερη και επέστρεψε για τη συνέχιση του ρεπορτάζ από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.news247.gr