\”Καθηλωμένοι\” στο λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκονταν από το πρωί τουρίστες οι οποίοι περιμέναν μάταια να αποπλεύσει το καράβι για Σαντορίνη.

Το συγκεκριμένο πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου, περιμένει το σήμα από Αθήνα για να λύσει τους κάβους, καθώς από χθες βρίσκεται \”ακινητοποιημένο\” λόγω καταγγελιών για ζημιές και βλάβες.

Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασαν στο λιμεναρχείο καταγγελίες ότι το συγκεκριμένο πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο από το Ηράκλειο προς τα νησιά των Κυκλάδων, παρουσιάζει προβλήματα και ελλείψεις.

Κλιμάκιο επιθεωρητών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, αμέσως προχώρησε σε εκτενή έλεγχο του πλοίου και διαπίστωσε ότι όντως υπήρχαν ορισμένες μηχανικές βλάβες και ελλείψεις, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί ο απόπλους του πλοίου.

\"\"

Επιπλέον οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του καπετάνιου ο οποίος σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μάλιστα κλήθηκε ειδικός επιθεωρητής νηογνώμονα από την Αγγλία προκειμένου να κάνει αυτοψία και να ελέγξει το αξιόπλου του πλοίου.

Ο επιθεωρητής διαπίστωσε ότι τα προβλήματα και οι βλάβες είχαν αποκατασταθεί και έκρινε πως το πλοίο είναι έτοιμο να εκτελέσει ένα δοκιμαστικό ταξίδι.

Ωστόσο το τελικό πράσινο φως, πρέπει να δοθεί από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Μέχρι να γίνει αυτό, περίπου 700 επιβάτες στην πλειοψηφία τους τουρίστες, είχαν μείνει… στην αναμονή από τις 8.00 το πρωί περιμένοντας κάποια στιγμή να σαλπάρει το πλοίο για Σαντορίνη.

\"\"

\"\"

\"\"

Μετά από 4 ώρες αναμονής, ανακοίνωσαν στους τουρίστες ότι ακυρώνεται το ταξίδι!

Αν και τα χρήματά τους θα τους επιστραφούν, κανείς δε θα τους αποζημιώσει για την ταλαιπωρία τους.

Ρένα Βουρεξάκη
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook