«Αιχμηρή» απάντηση στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εμμέσως στον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε, δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το θέμα της παραμονής της χώρας στο ευρώ.
Όπως χαρακτηριστικά διαμηνύει το ΥΠΟΙΚ, «Το ερώτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχει απαντηθεί οριστικά και αμετάκλητα και έχει περάσει μέσα από τις αιματηρές οικονομίες και θυσίες του ελληνικού λαού.
Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όπως είναι γνωστό και έχει δεχθεί και το τελευταίο Eurogroup, είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015. Για την περίοδο 2015-2016 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό από τα αποτελέσματα της τραπεζικής δοκιμασίας που θα διενεργήσει η ΕΚΤ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».
Παράλληλα, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο εκείνων των μεταρρυθμίσεων που είναι σε όφελος του ελληνικού λαού, δηλαδή που αυξάνουν το εθνικό προϊόν, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και μειώνουν τις τιμές καταναλωτή, διευκολύνοντας έτσι και την πρόσβασή της στις διεθνείς χρηματαγορές χωρίς ανάγκη νέων μνημονίων και μέτρων λιτότητας.
«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια έξαρση νέου λαϊκισμού, βλέπει παντού φαντάσματα και αντικοινωνικά μέτρα, εμείς εργαζόμαστε συστηματικά για την ελάφρυνση των βαρών του ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο γερμανός υπουργός Βόλφανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο Focus τόνισε ότι «μόνο εάν τηρηθούν οι κοινοί κανόνες μπορεί να λειτουργήσει η νομισματική ένωση και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων αν θέλει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης». 
Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα χορήγησης ενός νέου «πακέτου» βοήθειας προς την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο. Ο ίδιος εκτιμά ο στόχος γα την μείωση του ελληνικού χρέους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η τρόικα, με ορίζοντα το 2022, θα επιτευχθεί, ως εκ τούτου θα μπορούσε να παρασχεθεί στην Ελλάδα «περιορισμένη» βοήθεια, όπως λέει. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να τηρηθούν από την ελληνική πλευρά οι όροι που έχουν τεθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Διευκρινίζει, επίσης, ότι στο ενδεχόμενο χορήγησης νέου «πακέτου» βοήθειας, το ύψος του θα είναι «σημαντικά μικρότερο σε σχέση με τα προηγούμενα δύο προγράμματα», εξηγώντας ότι θα πρόκειται για ένα ποσό μικρότερο των 10 δισ. ευρώ.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook