Αξιοποιώντας το έλλειμμα της πολιτείας να αντιμετωπίσει την παρανομία και να προστατεύσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τα νοικοκυριά που πνίγονται στα χρέη, επιτήδειοι κερδίζουν συνεχώς έδαφος και «ψαρεύουν» καθημερινά πελάτες και τους εκμεταλλεύονται.

Πρόκειται για κυκλώματα σύγχρονης τοκογλυφίας που διαφημίζουν σε έντυπα αλλά και στο διαδίκτυο της χορήγηση μετρητών σε μία μέρα πιάνοντας στη «φάκα» ανυποψίαστους πολίτες που αναζητούν ελπίδα, τους οποίους όμως αντί να τους διευκολύνουν τους βυθίζουν ακόμα περισσότερο στα χρέη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου του Επενδυτή», ο τρόπος δράσης των τοκογλύφων αποτυπώνεται σε έρευνα του Συνηγόρου του Καταναλωτή τα συμπεράσματα της οποίας είναι τόσο σοβαρά που οδήγησαν την Αρχή στην παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος του Συνηγόρου του Καταναλωτή κ. Ζερβέας, στο υπόμνημα που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη καταγράφει περίπου 300 περιπτώσεις επιτήδειων που παρέχουν μετρητά σε καταναλωτές, ενώ δίνει και στοιχεία για την τακτική που ακολουθούν.

Στο υπόμνημα ζητείται από την Εισαγγελία να εξετάσει την αναγκαιότητα έκδοσης και εισαγγελικής παραγγελίας προς το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για να εντοπιστούν τα άτομα που είναι οι κάτοχοι σταθερών ή κινητών τηλεφώνων που αναρτώνται στις διαφημίσεις για άμεση χορήγηση μετρητών.

newsbeast.gr