Σε ανακοίνωσή του το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου αναφέρει πως "στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και την εφαρμογή της αξιολόγησης που έχει στόχο τις απολύσεις, τη μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση των εργαζομένων, την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών. Στηρίζουμε τις αποφάσεις του εκπαιδευτικού κόσμου για ακύρωση των σεμιναρίων διευθυντών για την αξιολόγηση που σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 3/6 έως και την Παρασκευή 6/6.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν δώσει αγώνα τους τελευταίους μήνες για την ακύρωση των νόμων 3848, 4024 και του Π.Δ 152 και συνεχίζουν μέχρι την ακύρωσή τους. Η επιχείρηση διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης συνεχίζεται και οφείλουμε όλοι μας να την υπερασπιστούμε.

Η Ε.Ε. του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κατόπιν των παραπάνω και σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρεθύμνου καλεί τους εμπλεκόμενους Διευθυντές, να μην πάρουν μέρος στην διημερίδα αξιοποιώντας τις 48ωρες απεργίες που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και τους εργαζόμενους (εκπαιδευτικούς) να μπλοκάρουν με την παρουσία τους τα σεμινάρια αξιοποιώντας τις τρίωρες στάσεις εργασίας που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.
Την Τρίτη 3 Ιουνίου, στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, από τις 8.00 το πρωί βρισκόμαστε όλοι για να δηλώσουμε τη δυναμική αντίθεση των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση που έρχεται. 
Δυναμικά, μαζικά και ενωτικά θα ανατραπεί και αυτό το σεμινάριο!!!"