Με αφορμή τη συμπλήρωση 72 χρόνων, ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Μοιρών πραγματοποίησαν, την Κυριακή στις Μοίρες, εκδήλωση μνήμης για τους τοπικούς ήρωες, που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής την 1η Ιουνίου 1942.
Στις εκδηλώσεις, έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Δουλγεράκης, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Νικολιδάκης, Πρωτογεράκης, Ρομπογιαννάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Γιάννης Κουλεντάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοιρών κ. Ζαχαρένια Πετράκη, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μοιρών κκ. Παπαδωμανωλάκης, Ρηγάκης, Σπανακάκης, εκ μέρους της Δημοτικής Κοινότητας Τυμπακίου, ο κ. Μαρακομιχελάκης Μανούσος. Επίσης στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και συγγενείς των εκτελεσθέντων Ηρώων.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν νωρίς το πρωί της Κυριακής με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, ιερουργούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Αντωνίου Φραγκάκη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας. Στη συνέχεια, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό και πάρεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Αντώνιο Μανδαλάκη.
Ακολούθως, μετά την λειτουργία, πραγματοποιήθηκε πομπή προς το Κοιμητήριο των Μοιρών, τόπο στον οποίο εκτελέσθηκαν οι κάτοικοι των Μοιρών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1942. Εκεί εψάλει Τρισάγιο, ενώ πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο των νεκρών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους εκπροσώπους των οικογενειών, στο μνημείο των πεσόντων, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, πριν την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, με την οποία και ολοκληρώθηκε η τελετή. 
Η Δήμαρχος Φαιστού σε δήλωση της τόνισε ότι: «στις μέρες μας καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε έναν διαφορετικό αγώνα. Ξέρουμε πως το να δίνεις δεν είναι απώλεια, είναι υποχρέωση. Σεβόμαστε και τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας, ώστε να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι, ας είναι αιωνία η μνήμη τους».
Ο Δήμος Φαιστού, καθώς και η Δημοτική Ενότητα Μοιρών ευχαριστούν ιδιαίτερα τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αντώνη Κυριακάκη, καθώς και το Ανθοπωλείο «Εντελβάις» της κ. Ελένης Ιερωνυμάκη για την ευγενική χορηγία τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην μνήμη των πεσόντων Ηρώων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook