Ένα φιλόδοξο και πανάκριβο σχέδιο εκπονεί αυτή την περίοδο η Google με στόχο να τοποθετήσει μέσω μικροδορυφόρων υψηλής χωρητικότητας, internet σε σημεία του πλανήτη που μέχρι τώρα δεν διέθεταν ψηφιακές συνδέσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Google θα χρησιμοποιήσει 180 μικροδορυφόρους υψηλής χωρητικότητας τους οποίους θα θέσει σε τροχιά γύρω από τη Γη σε χαμηλά υψόμετρα, προκειμένου η παροχή internet να είναι δυνατή και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη.
Η εταιρεία έχει θέση επικεφαλής του σχεδίου αυτού τον Greg Wyler, ο οποίος είναι ιδρυτής της start up εταιρείας για δορυφόρους O3b Networks Ltd. Το κόστος της εγκατάστασης δορυφορικού internet σε πολλά σημεία του κόσμου, που αυτή την στιγμή δεν έχουν, πρόκειται να κοστίσει στην εταιρεία από 1. δισ. δολάρια μέχρι και 3 δισ. δολάρια, κάτι που ακόμα δεν έχει επαρκώς υπολογιστεί και το τελικό ποσόν θα προκύψει ανάλογα με τον τελικό σχεδιασμό, αλλά και το μέγεθος της έκτασης του δικτύου.
Η εταιρεία πρόκειται για την επίτευξη του σχεδίου της να χρησιμοποιήσει μηχανικούς από την δορυφορική εταιρεία Space Systems/ Loral LLC, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη διαρρεύσει ότι η Google σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μπαλόνια, αλλά και drone, για να παρέχουν wi- fi και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη!
Όσο για εκείνους που θεωρούν ότι το κόστος για την πλούσια εταιρεία είναι μεγάλο, προφανώς δεν έχουν υπολογίσει ότι με αυτό τον τρόπο της εξάπλωσης του internet σε όλο τον κόσμο η Google ανοίγει τις πόρτες καινούργιων αγορών που θα υποδεχθούν τα πολλά προϊόντα της.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook