Το παραεμπόριο στους δρόμους του Ηρακλείου και στην Ελλάδα γενικότερα είναι τεράστια οικονομική και κοινωνική μάστιγα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου επισημαίνοντας πως "παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και πιέσεις προς την πολιτεία να λύσει το θέμα αυτό, χτυπώντας στην πηγή του που είναι τα μεγάλα τελωνεία και οι είσοδοι της χώρας - Λιμάνι Πειραιά και Πάτρας, η πολιτεία κωφεύει σαν να μη θέλει να δώσει λύση σ’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αγγίζει το χρόνο περίπου τα 20 δις ευρώ με τεράστιες απώλειες εσόδων για το Ελληνικό κράτος.

Στο Ηράκλειο το στεγασμένο εμπόριο, εκτός από την λαίλαπα της οικονομικής κρίσης έχει να αντιμετωπίσει ένα ιδιαίτερα ανθηρό παραεμπόριο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου συνεχώς πιέζει με κάθε τρόπο τις αρμόδιες υπηρεσίες για να μπορέσει έστω σε τοπικό επίπεδο να δοθεί μια λύση.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου είναι ευαισθητοποιημένη απέναντι στο μεγάλο αυτό πρόβλημα και θέλοντας να βοηθήσει τη νόμιμη αγορά, προβαίνει πάντα σύμφωνα και με τις υπάρχουσες, ελλιπής δυνάμεις της και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, σε καίρια πλήγματα κατά του παραεμπορίου.

Η επιτυχία της προηγούμενης Παρασκευής, με την κατάσχεση παράνομων εμπορευμάτων κατόπιν συντονισμένης προσπάθειας, είναι ένα δείγμα της ευαισθησίας της.

Την ευχαριστούμε και ελπίζομε και στο μέλλον μέσα από την στενή συνεργασία μας να έχομε παρόμοιες επιτυχίες."