Κάθε χρόνο η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γιορτάζεται σ\’ όλο τον κόσμο ως η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου. Η ημέρα αυτή ξεκίνησε ως ετήσια εθνική εορτή στις ΗΠΑ και τον Καναδά και διαδόθηκε σ\’ όλο τον κόσμο ως μια γιορτή της Ζωής και γιορτάζεται με διάφορες εκδηλώσεις. 
Οι συμμετέχοντες σ\’ αυτές τις εκδηλώσεις, θέλουν να δείξουν στο ευρύ κοινό ότι η ζωή συνεχίζεται μετά την διάγνωση του καρκίνου και μπορεί να είναι παραγωγική και δημιουργική!
Στα Χανιά και ο σύλλογος \”Ορίζοντας\” γιόρτασε χθες μαζί με όλους αυτούς…μικρούς και μεγάλους…που κέρδισαν αυτή τη δύσκολη μάχη! 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ¨τρέξαμε με τα χρώματα του Ορίζοντα στον 66ο Βενιζέλειο Δρόμο και με μήνυμα \”Αγώνας για Ζωή\”…Αφιερώνουμε τη συμμέτοχη της αθλητικής παρέας του Ορίζοντα, των μελών του Chania personal Training και όλων όσων ήρθαν στην παρέα μας, σε όσους βγήκαν νικητές και σε όλους αυτούς που αγωνίζονται ακόμη!!
\"\"

Σε όλο το κόσμο, οι επιζώντες καρκίνου ανέρχονται σε εκατομμύρια. Ο αριθμός των ατόμων, που έχουν ασθενήσει από καρκίνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και παγκοσμίως ανέρχεται σήμερα σε 25 περίπου εκατομμύρια (11περίπου εκατ. πολιτών στην Ε.Ε. και άλλα 12 περίπου εκατ. πολιτών στις ΗΠΑ).
Στην χώρα μας ένας στους τέσσερις Έλληνες θα νοσήσει από καρκίνο. Όμως ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Οι περισσότεροι και πιο συχνοί καρκίνοι, όπως: ο καρκίνος του πνεύμονα, του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, του προστάτη, του δέρματος κ.α., μπορούν να προληφθούν γιατί οφείλονται σε εξωγενείς κυρίως παράγοντες. 

\"\"

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τον καρκίνο, επειδή τον θεωρούν ανίατη ασθένεια. Όμως η αλήθεια είναι ότι αν και ο καρκίνος παραμένει μια σοβαρή πάθηση, δεν αποτελεί πλέον την αναπόφευκτη καταδίκη που ήταν κάποτε. Αντίθετα, πρόκειται ολοένα και περισσότερο για μια ιστορία επιβίωσης. Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου 22 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν επιβιώσει από τον καρκίνο. Η αλήθεια είναι ότι το ποσοστό θανάτων από καρκίνο μειώνεται όπως και το ποσοστό των νέων περιπτώσεων.
Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς & Στήριξης «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» πιστεύει ότι: 
«Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ!!!!!» ,
γι’ αυτό συμπαραστέκεται στους συνανθρώπους μας που παλεύουν μ’ αυτόν.\”

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook