Δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές που ετοιμάζονται πυρετωδώς για το παγκόσμιο κύπελλο στη Βραζιλία. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πόρνες ετοιμάζονται και εκείνες με τη σειρά τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ορδές των επισκεπτών στη χώρα.

Οι εργάτριες του σεξ κάνουν μαθήματα αγγλικών, πώς να χειρίζονται πιστωτικές κάρτες και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο για την καλύτερη υποδοχή των τουριστών.

Στη χώρα του Πελέ, ο δημοσιογράφος της Independent Ewan MacKenna πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στη περιοχή Belo Horizonte την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της βραζιλιάνικης πολιτείας Μίνας Ζεράις, στη νοτιοανατολική Βραζιλία.


Στην παραπάνω πόλη, όπου θα διεξαχθούν έξι αγώνες, λειτουργούν 23 ροζ σπίτια τα οποία βρίσκονται «στοιβαγμένα» ανάμεσα σε μαγαζιά και διαμερίσματα, μέσα σε στενά δρομάκια. Σε αυτά αλλά και στους δρόμους υπολογίζεται ότι εργάζονται τουλάχιστον 2.000 ιερόδουλες που πλέον κάνουν μαθήματα αγγλικών από ντόπιους εθελοντές.

«Πολλές θα βγάλουν αρκετά λεφτά με το Μουντιάλ, λέει μια εργαζόμενη σε ένα από τα δεκάδες «σπίτια». «Είναι φυσιολογικό εξάλλου. Οι τουρίστες έρχονται εδώ και ψάχνουν να περάσουν τα βράδια τους με τα ντόπια κορίτσια», αναφέρει. «εργάζομαι ως πόρνη όταν το παιδί μου κοιμάται», αναφέρει μια άλλη. «Είναι περίεργο ωστόσο, να βρίσκεσαι ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι και να βλέπεις τους άντρες να στέκονται και να σε κοιτάνε πριν αποφασίσουν. Απλά πρέπει να φέρω φαγητό στο σπίτι, να πληρώσω λογαριασμούς οπότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή...».

parapolitika.gr