Ελεύθερος με καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ και με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου απο την χώρα έως ότου γίνει η δίκη, αφέθηκε ο καπετάνιος του πλοίου το οποίο χθες ματαίωσε το ταξίδι του στην Σαντορίνη, αφήνοντας αμανάτι στο λιμάνι του Ηρακλείου, τους 700 τουρίστες που είχαν βγάλει εισητήριο για να ταξιδέψουν.
Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν έφτασαν στο λιμεναρχείο καταγγελίες ότι το συγκεκριμένο πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο από το Ηράκλειο προς τα νησιά των Κυκλάδων, παρουσιάζει προβλήματα και ελλείψεις.
Κλιμάκιο επιθεωρητών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, αμέσως προχώρησε σε εκτενή έλεγχο του πλοίου και διαπίστωσε ότι όντως υπήρχαν ορισμένες μηχανικές βλάβες και ελλείψεις, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί ο απόπλους του πλοίου.
Επιπλέον οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του καπετάνιου ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για τις φθορές στο σκάφος που είχαν σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ταξιδιωτών. (Δείτε εδώ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook