Μπορεί (πάλι) να φταίνε οι \”κακοί\” δημοσιογράφοι. Αυτοί φταίνε πάντα όταν ένας πολιτικός θέλει να μαζέψει άρον άρον κάποια δήλωση. Έτσι έγινε και τώρα. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, εμείς τον παρεξηγήσαμε τον άνθρωπο! 

Και μπορεί οι δηλώσεις περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αν δεν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις να παρεξηγήθηκαν, δεν έγινε το ίδιο με τη δήλωση πως ίσως η Ελλάδα χρειαστεί και νέο δάνειο, μικρότερο από τα άλλα. 
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είπε επί της ουσίας κάτι καινούργιο, είπε η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Μαριάνε Κοτέ, σημειώνοντας πως όσα είπε κινούνται στη λογική των σχετικών αποφάσεων της ευρωζώνης. 
Η κα Κοτέ επανέλαβε ότι εφόσον, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, οι εταίροι της θα ανταποκριθούν θετικά.
Εναπόκειται, ωστόσο, στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια, διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι κατ\’ αρχήν πρόθυμη να συμβάλει, αλλά το ζήτημα θα τεθεί το φθινόπωρο, όταν θα έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook