Αναρμόδιο «σε αυτό το στάδιο» δηλώνει το υπουργείο Εξωτερικών, σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από αναφορά σύμφωνα με την οποία η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν καταβάλει μισθώματα για τη χρήση ακινήτου στο Νέο Ψυχικό.
Η αναφορά είχε κατατεθεί από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη και περιλαμβάνει εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία εταιρείας η οποία απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και προβάλει τον ισχυρισμό ότι «η πρεσβεία έπαψε να καταβάλει μισθώματα» και ότι «ο σημερινός πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα Sultan Mohammed Al Ali συστηματικά αποφεύγει να εξηγήσει γιατί δεν καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του». 
Η εταιρεία που έχει κάνει την εξώδικη διαμαρτυρία είναι η ΚΟΜΜΕΡΣΑ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ και στο ιστορικό της υπόθεσης που παραθέτει αναφέρει ότι «η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έπαψε να καταβάλει μισθώματα μετά την κοινοποίηση κατασχετηρίου στα χέρια της ως τρίτης από την κυπριακή off-shore εταιρεία Arrow Lottery LTD για απαίτηση ύψους 259.671,14 ευρώ, δυνάμει διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου να τα καταβάλει στην τρίτη κατάσχουσα». Όπως, όμως, αναφέρεται στο έγγραφο της ΚΟΜΜΕΡΣΑ, «η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν κατέβαλε κανένα ποσό στην Arrow Lottery LTD, καθότι η κατάσχεση δεν ήταν νομικά έγκυρη, παρά ταύτα όμως δεν συνέχισε να καταβάλει τα δεδουλευμένα μισθώματα αλλά και την αποζημίωση χρήσης του μισθίου και του κινητού εξοπλισμού στην εκμισθώτρια εταιρεία».
Στην αναφορά απαντά εγγράφως ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «από τα στοιχεία που έχουν τεθεί υπόψη του υπουργείου Εξωτερικών ως προς το ζήτημα καταβολής μισθωμάτων από την πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα για χρήση ακινήτου, προκύπτει ότι εκκρεμεί ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων η επίλυση διαφοράς που έχει ανακύψει μεταξύ της εκμισθώτριας εταιρείας ΚΟΜΜΕΡΣΑ ΑΕ και της δανείστριας εταιρείας Arrow, στο πλαίσιο της οποίας, η τελευταία διεκδικεί την εκτέλεση δικαστικής απόφασης που επιβάλλει την κατάσχεση των μισθωμάτων εις χείρας της πρεσβείας ως τρίτου».

Συνεπώς, σημειώνει στο έγγραφό του ο κ. Βενιζέλος, το ζήτημα ανακύπτει από ιδιωτική διαφορά μεταξύ δύο εταιρειών, της οποίας έχουν επιληφθεί τα ελληνικά δικαστήρια. Ως εκ τούτου, σε αυτό το στάδιο, το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook