Στη παρούσα φάση δεν εξετάζεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το ενδεχόμενο χωροθέτησης Κέντρου υποδοχής μεταναστών στην Κρήτη.

Αυτό αποσαφήνισε στο Flashnews.gr ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας ο οποίος δήλωσε ότι

πως είναι ήδη φανερό στην πρώτη φάση ανακοίνωσης των Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών, δεν περιλαμβάνεται η Περιφέρεια Κρήτης. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο η Κρήτη δεν είναι πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην χώρα ούτως ώστε, να υπάρχει ανάγκη υπηρεσίας και αντίστοιχων χώρων, ούτε έχει συσσώρευση ήδη διαμενόντων στο Νησί μεταναστών ώστε να χρειάζονται χώροι φιλοξενίας κράτησης και απέλασης"

Είναι γεγονός πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Flashnews.gr ότι όταν ξέσπασε η κρίση στη Β. Αφρική εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης ενδεχόμενου "τσουνάμι μεταναστών αλλά η εξέλιξη της υπόθεσης απέδειξε ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα με κέντρα υποδοχής.

Ωστόσο η "επιφυλακή" του Υπουργείου για την Κρήτη δεν έληξε αφού αυτός ο προβληματισμός δεν έχει εκλείψει τελείως, καθώς το θεωρητικό ενδεχόμενο εξακολουθεί να υφίσταται.

Όσο παραμένει η κρίση στη δοκιμαζόμενη Β. Αφρική, υφίσταται και ο προβληματισμός.

Στο σκεπτικό του Υπουργείου είναι να εξετάζει με σοβαρότητα διαρκώς τη συγκυρία, για να προφτάσει τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις

Flashnews.gr/ Γ. Ουντράκης