Η Κρητική Κουζίνα με το σήμα ποιότητας της Περιφέρειας «κατακτά» συνεχώς έδαφος και αρχίζει να μπαίνει και στα εκτός Κρήτης εστιατόρια-ταβέρνες κάνοντας έτσι πράξη τη στρατηγική της Περιφέρειας.

Το πρώτο εστιατόριο που λειτουργεί εκτός Κρήτης, πιστοποιήθηκε πρόσφατα με το σήμα ποιότητας «Κρητικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για εστιατόριο της οικογένειας «Σταυρακάκη» που λειτουργεί στη περιοχή του Χολαργού στην Αθήνα, και σερβίρει φαγητά της Κρητικής Κουζίνας-Διατροφής, οι πρώτες ύλες των οποίων προέρχονται από το νησί μας. 

Την ικανοποίηση της για την εξέλιξη εξέφρασε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, η οποία ανέφερε ότι στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι να πιστοποιηθούν με το σήμα ποιότητας «Κρητικής Κουζίνας» τα εστιατόρια της χώρας αλλά και στο εξωτερικό που τηρούν τις αυστηρές προδιαγραφές της Κρητικής Κουζίνας-Διατροφής. 

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, γιατί η Περιφέρεια Κρήτης έχει θεσμοθετήσει και «ανοίξει» με επιτυχία το δρόμο για την πιστοποίηση των εστιατορίων που τηρούν τις αυστηρές προδιαγραφές της Κρητικής Διατροφής-Κουζίνας, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τα ποιοτικά προϊόντα του νησιού. Η αύξηση του αριθμού των πιστοποιημένων εστιατορίων με το σήμα ποιότητας «Κρητικής Κουζίνας» δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον πρωτογενή τομέα του νησιού, τους αγρότες μας, τους κτηνοτρόφους μας, ευρύτερα για την τοπική οικονομία». 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση και τα πιστοποιημένα εστιατόρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης» στο τηλέφωνο 2813400350 και ηλεκτρονικά στο agrodiatrofiki@gmail.com