Κομπίνα, με αντικείμενο τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus είχε στήσει ένα καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με τη ζημιά να υπολογίζεται σε περισσότερα από 230.000 ευρώ.

Ο αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας, σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για τα προγράμματα Erasmus και σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπέβαλε πλαστά δικαιολογητικά δαπάνης για τη συμμετοχή του σε αυτά κατά τις ακαδημαϊκές περιόδους από το 2010 έως το 2013.

Μάλιστα, στην υπόθεση εμπλέκονται και η σύζυγος του καθηγητή, ο πεθερός του και δύο συνεργάτες του στο ΑΠΘ, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια. Η δράση τους έγινε αντιληπτή όταν οι εμπλεκόμενοι κατέθεσαν προς είσπραξη δαπάνες που αφορούσαν αεροπορικά εισιτήρια. Μόνο που αυτά είχαν εκδοθεί στο ίδιο όνομα, την ίδια ημέρα, αλλά για διαφορετικούς προορισμούς του εξωτερικού.

Μόλις οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος αντιλήφθηκαν την απάτη, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, η οποία κίνησε τη διαδικασία της διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας. Οπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο καθηγητής έχει ήδη επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που φέρεται ότι εισέπραξε παράνομα.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook