Αρκετοί άνδρες εμφανίζουν ένα παράξενο… τοπικό μελάνιασμα που συχνά συνοδεύεται από πόνο. Πού οφείλεται όμως αυτό το φαινόμενο;

Η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί είναι ότι το αίμα που διοχετεύεται στα γεννητικά όργανα λόγω της ερωτικής διέγερσης καταλήγει να συσσωρεύεται στην περιοχή. Εάν δεν υπάρξει ανακατεύθυνση της ροής, πιέζονται οι όρχεις και εκδηλώνεται πόνος.

Μπορεί επίσης η παρατεταμένη στύση να οδηγήσει σε απορρόφηση του οξυγόνου από τους γύρω ιστούς κι έτσι το αίμα παίρνει μια μελανή απόχρωση. Αυτό όμως συμβαίνει συνήθως όταν υπάρχει απόφραξη στις αρτηρίες.

– Πόση ώρα μετά τον οργασμό είναι και πάλι έτοιμος για σεξ ένας άνδρας;

Οι περισσότεροι άνδρες – από την ηλικία των 14 και μετά – χρειάζονται περίπου μία ώρα ή και δύο ώρες ώστε να επιτύχουν πλήρη στύση. Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επιμηκύνει αρκετά αυτό το χρονικό διάστημα.

– Ποιο είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του ανδρικού μορίου;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν υποστηρίζουν πως η βάλανος (το άκρο του πέους) είναι πιθανώς το πλέον ευαίσθητο σημείο, καθώς τη διαπερνούν αρκετά νεύρα. Επειδή η βάλανος προστατεύεται από την ακροποσθία, δε χάνει την ευαισθησία της από την έκθεση και την τριβή με τα εσώρουχα ή τον αέρα.

– Γιατί έχουν οργασμό οι γυναίκες;

Ένας λόγος είναι ότι οι συσπάσεις κατά τον οργασμό επηρεάζουν τη θέση της λεκάνης – άρα και την είσοδο της μήτρας – ώστε περισσότερο σπέρμα να μπορεί να φτάσει στο ωάριο. Μια πιο θεωρητική εξήγηση είναι ότι, για να διαιωνιστεί το είδος, το σεξ πρέπει να είναι ευχάριστο. Εάν οι γυναίκες δεν έπαιρναν κάποια «ανταμοιβή» από το σεξ, είναι πολύ πιθανό να μην ήθελαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αναπαραγωγής.

onmed.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook