Τέσσερα εκατομμύρια λουκουμάδες και 20 τόνοι χαλούμι έχουν καταναλωθεί τα τελευταία χρόνια στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια του διήμερου «Ελληνικού Πανηγυριού», το οποίο ολοκληρώθηκε χθες στο Μάσγκρέϊβ Παρκ του Μπρίσμπαν.

Από το Σάββατο η πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ, η οποία πριν από λίγους μήνες είχε υποστεί τεράστιες ζημιές από πλημμύρες και είχε θρηνήσει πολυάριθμα θύματα, είναι «πλημμυρισμένη» από Ελλάδα.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα, στην πλειονότητά τους Αυστραλοί, βρέθηκαν στο Μάσγκρεϊ Παρκ για να ψυχαγωγηθούν στο «Ελληνικό Πανηγύρι», μια εκδήλωση-θεσμό που ξεκίνησε το 1976 και έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο εθνικό φεστιβάλ της πολιτείας.

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι πλήρωσαν είσοδο -οκτώ δολάρια- και παρακολούθησαν τις χθεσινές εκδηλώσεις, ενώ αντίστοιχος αριθμός συμμετέχει σήμερα, παρά τη βροχή.

Οι επισκέπτες, ανάμεσά τους και η πρωθυπουργός του Κουϊνσλαντ, Άννα Μπλάϊ, υπουργοί, βουλευτές και άλλοι επίσημοι, γεύτηκαν ελληνικές νοστιμιές, άκουσαν ελληνική μουσική και παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς.

Στον χώρο της διοργάνωσης στήθηκαν 30 περίπτερα, τα οποία παρουσίαζαν την κουζίνα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα τουριστικά αξιοθέατα από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Από τις εκθέσεις ξεχώρισε η φωτογραφική έκθεση με θέμα την Ιστορία της Μικράς Ασίας και την εγκατάσταση μικρασιατών προσφύγων στο Μπρίσμπαν το 1922.


tanea

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook