Μόνο σε ηλεκτρονική μορφή θα εκδοθούν φέτος τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος και του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πρόκειται να αποστείλει τα σχετικά εκκαθαριστικά απευθείας στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στο taxis ενώ εκεί θα συνεχίσουν και φέτος να «φορτώνονται» τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των φόρων.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης λήγει στις 30 Ιουνίου ενώ μετά την παράταση που δόθηκε για τη δήλωση ακινήτων Ε9 η σχετική προθεσμία λήγει στα μέσα Ιουνίου. Όπως είχε γράψει το Capital.gr η εκκαθάριση των δηλώσεων ακινήτων Ε9 για την έκδοση των σχετικών εκκαθαριστικών αναμένεται να γίνει στις 18 Ιουνίου.

Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε έξι μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου. Ο φόρος εισοδήματος πρόκειται να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση έως το τέλος Ιουλίου, τη δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου. Αν εξοφληθεί το σύνολο του φόρου έως το τέλος Ιουλίου χορηγείται έκπτωση 1,5%.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook