Ο Hasan Fidan δεν γνώριζε ότι οι κύκνοι στη χώρα θεωρούνται ιδιοκτησία του στέμματος και απαγορεύεται η θανάτωσή τους...

Ο 46χρονος Τούρκος Hasan Fidan βρίσκεται στη Βρετανία από το 2006 και είναι άνεργος. Ο άντρας που κατοικεί στην περιοχή του Kent πήγε τον περασμένο Μάρτιο σε παρακείμενη λίμνη και άρπαξε έναν κύκνο, τον σκότωσε με μαχαίρι, τον αποκεφάλισε και τον έβαλε στο σακίδιό του.

Για κακή του τύχη όμως ένας 64χρονος ψαράς, ο Bob Morris, όχι μόνο είδε τι έκανε ο Hasan, αλλά τον φωτογράφισε κιόλας και στη συνέχεια έδωσε την επίμαχη φωτογραφία στην αστυνομία της περιοχής.Όπως φαίνεται ο Tούρκος δεν γνώριζε ότι στη Βρετανία οι κύκνοι με νόμο που ισχύει από τον 12ο αιώνα θεωρούνται περιουσία της βασίλισσας και απαγορεύεται η θανάτωσή τους.

Όταν αστυνομικοί επισκέφθηκαν την κατοικία του Hasan, στο Kent, βρήκαν υπολείμματα του κύκνου στην κατάψυξη, ενώ ο Τούρκος μετανάστης τους δήλωσε ότι ο κύκνος ήταν νόστιμος και ζήτησε συγγνώμη επειδή δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται η θανάτωση των συγκεκριμένων πουλιών.

Ο Hasan δικάστηκε την περασμένη εβδομάδα και του επεβλήθη πρόστιμο 135 ευρώ, σύμφωνα με τον νόμο για την προστασία της Άγριας Ζωής στη χώρα, ενώ ο ψαράς Bob Morris, που είχε ειδοποιήσει την αστυνομία, δήλωσε ότι το πρόστιμο που επεβλήθη στον Τούρκο μετανάστη, είναι πολύ χαμηλό και έτσι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα σκοτώνουν κύκνους στη Βρετανία με κίνδυνο το όμορφο πτηνό να εξαφανιστεί.

protothema.gr