Υλικά

• 1 κιλό αλεύρι δυνατό
• 220 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
• 500 γρ. νερό
• 180 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 60 γρ. βούτυρο γάλακτος
• 40 γρ. μαγιά
• 40 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 15 γρ. αλάτι
• 3 γρ. πιπέρι
• 5 γρ. κόλιανδρο αλεσμένο
• 3 κ. σούπας (σουσάμι & μαυροσούσαμο)

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για 10 λεπτά στην αργή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια στη δυνατή ταχύτητα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουμε μια σφικτή και ελαστική ζύμη.

Ξεκουράζουμε για 15 λεπτά τη ζύμη, σκεπασμένη με μεμβράνη. Κατόπιν, ανοίγουμε με τον πλάστη σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο κομμάτι σε πάχος 1,2 χιλιοστών.

Κόβουμε με το μαχαίρι, σε επιμέρους παραλληλόγραμμα κομματάκια και τα τρυπάμε μ’ ένα πιρούνι. Τα τοποθετούμε σε ταψί, με αντικολλητικό χαρτί, τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο C για 13 λεπτά. Λίγο πρίν τα ξεφουρνίσουμε, τα ραντίζουμε με λίγο νερό ακόμα.