Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη η έγκριση του έργου εκσυγχρονισμού των αγροτικών δικτύων των Δ. Δ. Κρουσώνα και Τυλίσου, προϋπολογισμού 560.000 ευρώ.

Στο έργο προβλέπεται η αντικατάσταση των παλιών δικτύων άρδευσης στα διαμερίσματα του Λουτρακίου, των Κορφών και της Τυλίσου, η κατασκευή νέας δεξαμενής 300 μ3 στη Μονή και η αντικατάσταση του αντλητικού συγκροτήματος του Καμαριώτη.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν ισχυρό μοχλό βελτίωσης της τοπικής οικονομίας. Στο Μαλεβίζι αυτό το γνωρίζουμε καλά και με έργα όπως αυτά, ενισχύουμε την παραγωγή, διευκολύνουμε την σκληρή δουλειά των αγροτών και δίνουμε ώθηση στο να αναπτυχθούν περισσότερο οι καλλιέργειες του τόπου μας.

Ταυτόχρονα όμως, συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, ελαχιστοποιώντας τις διαρροές νερού που είχαμε από ζημιές των παλιών δικτύων, ενώ ενισχύουμε και το δίκτυο πυροπροστασίας των παραπάνω περιοχών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη για το ενδιαφέρον που επέδειξε και σε αυτό το έργο, καθώς και τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας για την πολύ καλή δουλειά που πραγματοποίησαν».

Το έργο χρηματοδοτείτε από τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (Ο.Π.Α.Α.Χ.).

(φωτο αρχείου)