Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η μεταγωγή Μιχαλολιάκου, Λαγού και Παππά αύριο στη Βουλή για την άρση ασυλίας τους. Την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή θα διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την ασφάλεια της Βουλής εκπονεί σχέδιο για την μεταγωγή των 3 προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στο Κοινοβούλιο, το οποίο θα κληθεί να ψηφίσει για την άρση ασυλίας τους για συμπληρωματικές κατηγορίες, πέρα δηλαδή της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης…

Ο αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος Νίκος Μιχαλοκιάκος, όπως και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός είναι αντιμέτωποι τώρα με το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, ενώ ο Χρήστος Παππάς με το αδίκημα της κατοχής παράνομου αρχείου.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση της μεταγωγής Μπούκουρα και Γερμενή, τα μέτρα θα είναι αυστηρά τόσο εκτός, όσο και εντός του κτιρίου, και βέβαιο είναι πως και αυτή τη φορά θα απαγορευτεί η είσοδος επισκεπτών στα θεωρεία της αίθουσας της Ολομέλειας.

Και οι 3 προφυλακισμένοι αναμένεται να λάβουν το λόγο, ενώ τα βλέμματα όλων θα είναι εστιασμένα και στις ομιλίες τους αλλά και στις τυχόν αντιδράσεις των Χρυσαυγιτών και τον ενδεχόμενο κάποιου επεισοδίου….

Κι ενώ η Ολομέλεια θα καλείται να ψηφίσει για την άρση της ασυλίας τους, η Χρυσή Αυγή από τις 08:30 το πρωί θα διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

«Οι Συναγωνιστές που παραμένουν παράνομα προφυλακισμένοι εδώ και 7 μήνες, χωρίς στοιχεία και με ανύπαρκτες κατηγορίες, καλούνται τώρα να \”απολογηθούν\” για αδικήματα που δεν υφίστανται και έχουν ήδη παραγραφεί, καθώς η χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου έτρεμε να ακουστεί προεκλογικά η φωνή της Αλήθειας.

Ο Αρχηγός της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, βουλευτές, στελέχη και απλοί υποστηρικτές του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος παραμένουν πολιτικοί όμηροι ενός σαθρού καθεστώτος» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία επιμένει – και αυτή αναμένεται να είναι και η «γραμμή» αύριο των προφυλακισμένων βουλευτών – στο αίτημα για αποφυλάκιση των στελεχών της.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook