Συνελήφθη, χθες βράδυ, στον Χολαργό ένας πολιτικός μηχανικός, ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος και σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για κακουργηματικής μορφής απάτες. 

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος, κρυβόταν σε ένα σπίτι στην περιοχή του Χολαργού, ενώ όπως έγινε γνωστό χρωστούσε στο δημόσιο το ποσό των 170.000 ευρώ. 

Ο κατηγορούμενος, φέρεται πως, μέσω των υποθηκοφυλακείων, εντόπιζε ακίνητα "φιλέτα", των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν πεθάνει και για τα οποία δεν υπήρχαν άμεσοι κληρονόμοι και με πλαστά έγγραφα χρησικτησίας τα οικειοποιούνταν. 

Σε άλλες περιπτώσεις, εμφανίζονταν σε πλειστηριασμούς ακινήτων ως συγγενής των ατόμων, των οποίων τα σπίτια πλειοδοτούνταν και αποκτούσε τα ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές. 

Ακόμη, έγινε γνωστό πως μέσω ενός γνωστού ντετέκτιβ της Αθήνας, έβρισκε μεγαλοεισοδηματίες που είχαν χρέη προς το δημόσιο και στη συνέχεια τους απειλούσε για την αποπληρωμή των χρεών, ενώ σε μερικές περιπτώσεις εμφανιζόταν και ως χορηγός πολιτικών. 

Ο κατηγορούμενος είχε παλιότερα εμπλακεί και σε υποθέσεις ατασθαλιών σε τρία μοναστήρια στο νομό Καρδίτσας, στα οποία υπήρχαν κτηματικές διαφορές με το δημόσιο. 

Στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα.

newsit.gr