Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες αναβάλλεται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος λόγω κωλύματος υπουργών γεγονός που οι περισσότεροι το αποδίδουν στις παρενέργειες που προκαλεί ο φημολογούμενος ανασχηματισμός.
Για την απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν πέντε ερωτήσεις βουλευτών προς τέσσερις υπουργούς οι οποίοι όμως ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής πως δεν θα μπορέσουν να παραστούν λόγω άλλων υποχρεώσεων.
Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα οι ερωτήσεις ήταν οι εξής:
1. Η με αριθμό 6005/5-2-2014 Ερώτηση του Βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρου Καλογιάννη προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τους συντελεστές υπολογισμού του φόρου ακίνητης περιουσίας στην Αμφιθέα του Δήμου Ιωαννίνων.
2. Η με αριθμό 6298/768/14-2-2014 Ερώτηση και ΑΚΕ του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Απόστολου Αλεξόπουλου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με τη λειτουργία και την ανάπτυξη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Κ.Β.Α.Α.-Ι.Γ.Μ.Ε.Μ.).
3. Η με αριθμό 3337/4-4-2014 Αναφορά της Βουλευτού Μαγνησίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου.
4. Η με αριθμό 7698/11-4-2014 Ερώτηση του Βουλευτή Β\’ Αθηνών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Χρήστου Κατσώτη προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σχετικά με την στάση της εταιρείας «PRAKTIKER HELLAS» απέναντι στους εργαζομένους της.
Β. ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 5 Καν. Βουλής)
1.Η με αριθμό 955/27-8-2013 Ερώτηση της Βουλευτού Β΄ Αθηνών κυρίας Χαρούλας (Χαράς) Καφαντάρη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την ανάγκη μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου Θέρμανσης.
Να σημειωθεί ότι το ίδιο είχε συμβεί και την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα έμπειροι κοινοβουλευτικοί παρατηρητές να αποδίδουν το «κώλυμα» των υπουργών σε ανησυχία για τον επικείμενο ανασχηματισμό.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook